Break Break béka Creative Commons License 2017.02.20 0 2 269

 Orbán Viktor és az alvilág - egy fotón a "Fekete sereg" szökésben lévő vezérével

 

 

Hol és mikor készült a fotó? A már hivatkozott, „folyamatokra rálátással rendelkező” szakértő segít a pontos meghatározásban: 2004. január 17-én olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács Kokó István Boksz utca nevű vendéglőjében gyűlt össze társaság megünnepelni Erdei Zsolt Karlsruhéban aznap este szerzett profi világbajnoki címét. (A kis kép felső részén van egy tévéképernyő, azon valóban közvetítés látható.)

 

 25 milliós Koko mosoly Orbán Viktornak

„Az elmúlt négy évben szerencsére sok mindent volt okunk megünnepelni, ahogy Erdei Zsolt világbajnoki címmecsét is, két évvel ezelőtt” - mondta az Indexnek Kovács Koko István, abból az okból, hogy egy hetilap az ő éttermében készült fotón mutatja meg Orbán Viktort az alvilág egyik prominens alakjával. Az étterem tulajdonossá lett egykori sportolónak M. Róbert neve nem volt ismerős és fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy a Box utca étterem nyilvános hely, ahol nem kérik el a vendégek erkölcsi bizonyítványát, oda bármikor bárki bemehet.De miért kell Kokonak azonnal, mindenkit megelőzve Orbán segítségére sietni? Miért kell mindenkit megelőzve bizonygatnia, egy nyilvános rendezvényen bárki ott lehet, még az alvilág prominensei is. Mi az oka? Ha csak tiszta barátság, az persze mélyen tisztelendő. Ha viszont valami más motiválja, az érdekes.

 

Kovács István ugyanis 2002 április 4-én, - tehát három nappal az előző választások első fordulója előtt adta be a Kereskedelmi Minisztériumba a Széchenyi- tervre szóló pályázatát. A két forduló között - ez mindenkinek ilyen könnyen ment? - elbírálták és két nappal a második forduló előtt el is utalták számára a most képbe került, a belvárosi Boksz utca éttermet működtető Kft-nek a megítélt 25 millió 559 ezer forintot.

 

Jól tetszenek érteni! Egy belvárosi étterem renoválására vissza nem térítendő pénzt, ingyen - ez persze most már látható nem is annyira ingyen - közpénzből.

Előzmény: 4/C (264)