M.Zoli Creative Commons License 2017.02.20 0 0 122218

Ez nem is jutott eszembe, ugyanis ma Magyarorszagon nincs az a fegyverzet es loszerkeszlet, ami kulonosebb kaoszt okozna. Az a kaosz a minimalisan hadrendben tartott NATO 5,56-ot tuzelo fegyvereknek koszonhetoen gzakorlatilag mar most is letezik, de ez igaz asszem az osszes volt VSz tagra.

Viszont ami eszembe jutott, de nem irtam le, mert nem akartam tul sok idot forditani ra, az a radiok ugye. Emlekszunk meg ugye a Kongsberg radiok cimu szappanoperara? Ha tervezett leptekben felallitanak a tartalekos eroket, akkor bizony egy legalabb akkora szappanopera kerekedne belole.

A cseheknel a tartalekos szazadok ( asszem kb. 12-15 korul vannak ) kapnak kepzest panceltoro es kis hatotavolsagu legelharito raketakra is. A magyarok is kapnanak majd? Ugyanugy granatvetore, aknavetore? Kapnanak sofor kepzest is, es listat allitananak ossze a bevonultathato civil pick-up, kisteherauto, terepjaro allomanyrol? Es akkor a legjobb, ezek a tartalekos csapatok kapnanak demolicios kepzest is? Robbanto es nem robbantassal vegrehajtott demoliciora kepzest? Sot kidolgoznanak egy demolicios tervet is orszagosan az infrastruktura rombolasara a megszallt teruleteken?

Valahogy nehezen tudom elkepzelni, hogy a jelenlegi kormany hajlando lenne ennek az anyagi alapjait eloteremteni ( es nem ellopni ), azt meg meg nehezebben, hogy merne ezeknek a tartalekos alakulatoknak tenyleges kepzest nyujtani?

Sokkal inkabb valoszinusitem, hogy ezek a tartalekos alakulatok inkabb azt a celt szolgaljak majd, hogy tehermentesitsek a Honvedseget arvizkor, vagy mas katasztrofa helyzetben. Ami ertheto is, a katona allomany jelenleg epp keritest oriz, kozben meg epp olvad egy eleg tekintelyes meretu hotakaro a kornyezo orszagokban.

Előzmény: Plieur (122217)