Syracusa Creative Commons License 2017.02.18 0 0 73152

Rendszeresen járok sógoréknál ezért-azért, nem annyira egyértelmű ez a képlet. Egyrészt a most felkapott összehasonlítások nagy része is minimális eltérésekről szól, és valamiért nincsenek benne a fordított példák, pedig olyan is van bőven. Másrészt az azonos márkájú és minőségű, néha más név alatt forgalmazott italok/kaják/cuccok jórészt kint drágábbak, autók esetében pedig ha van is ugyanolyan fantázianevű felszereltség, abban mások az extrák és drágább is az adott almodell. Nagyon-nagyon sok, osztrák boltokban árult termék pedig teljesen azonos azzal, amit itthon megvesz az ember, ezt pölö a címkén található magyar nyelvű leírással és magyar forgalmazó feltüntetésével lehet kiszúrni, a Nestlé biztosan ilyen, de a Manner termékei között is van sok, meg még száz más cég is így piacozik.
Az ide bekerülő ismert előéletű német, osztrák stb. használtautók, vagy éppen a német, angol, spanyol fórumozók nyűgjei meg elég jól igazolják, hogy azok minőségben nem jobbak, mint a magyar piacon eladottak. Más lehet a kárpit, van az alapfelszeretségben seggfűtés, de a minőség maga ugyanaz.

A NÉbiH összehasonlítások konkrétan egyébként Nyugat-Európáról és Kelet-Közép-Európáról szóltak, amiben a franciák ugyanúgy benne vannak, nem csak a németek. Szóval ezzel a logikával a Pug, Citrom, stb. is ugyanolyan pocsék itthon, nem úgy, mint odakint.

Nyilván van, amit másképpen készítenek egy keleti piacra és igénytelenebb mint kint, de a német nápolyi kis minta alapján mért 0.5%-os csokitartalom-hiányából nem következik egyenesen, hogy akkor az Audi is rosszabb itt, mint ott. Szvsz.

Előzmény: Töck Jenő (73145)