ötfelezős Creative Commons License 2017.02.11 0 0 1263

Tud.

Hát, én többnyire 16 G-s kártyákat használok (egy 64-esem van csak), RAW+JPG mellett, annak kapacitása így 360 kép körül van.

Régen volt ez a reflex a fotósokban, hogy kisebb kártya esetén legalább nem minden aznapi képed megy tönkre, ha a kártya megadja magát. Hosszú távon ez nem bizonyult szükséges gondolatnak, bár két kártyám is van, amiket többé nem akarok használni, de azoknál is inkább csak egy-egy kép ment tönkre. De hát mindenki rabja a saját alaptalan félelmeinek. :D

Mondjuk más praktikus oldalai is vannak a kisebb kártyáknak - számomra. A fotózás után gépre töltve a képeket a kis kártyát félreteszem addig, amíg kész leszek a rajta levő képek selejtezésével és archiválásával - így két példányban megvan az archiválás előtt is, akár két hónapig is. A nagynál meg mindig fejben kéne tartani, hogy mennyire van tele, mit lehet róla letörölni, stb. Persze lehetne rögtön két winchesterre rakni, stb. Kinek honnan és hová és mi. :)

Valamint, iszonyú a fejlődés, én praktikusnak találtam azt, hogy nem egyforma kártyáim vannak, mindig veszek egy-egy újabbat, így ha fotózás közben cserélek, egyszerűbb tudni, hogy a feketét vettem ki, tehát a sárgát rakom be... nem kell sosem 15-ös számot írnom egyikre sem. :) A 6D előtt nem nagyon volt SD kártyás tapasztalásom, csak a 6D óta van 45 Mb-s fekete és sárga is, majd 60-as, 80-as és 90-es (ez mind extreme), meg még 90-es extreme plus, aztán 95-ös extreme pro.

Ha netán akciófotós RAW+JPG-ben gondolkozol, akkor Ultra 80-ast ne vegyél, arra nagyon lassan ír - nekem még a "mezei" kék Sandisknél is lassabban írja. Ahogy nézem a Sandisk honlapot, most csak egy újabb van legutóbbi látogatásom óta, az Ultra Plus.

Előzmény: konituba_josi (1262)