Törölt nick Creative Commons License 2017.02.10 0 1 19680

Bootib!

 

Kiegészítésképpen:

 

"Egyszerűsített foglalkoztatás esetében a munkaviszony bejelentéssel és nem szerződéskötéssel keletkezik.

A törvény ráadásul a létesítéssel összefüggésben írásbeliséget sem ír elő, így választani lehet, hogy szóban szerződünk vagy írásban, illetve utóbbi esetében, hogy a minta szerződést használjuk vagy pedig saját verziót. Habár a szóbeli szerződés lehetősége adott, több okból érdemes a feleknek az alapvető szabályokat – a kifejezetten rövid időtartamú munkavégzéseket leszámítva - írásba foglalni, illetve a törvény mellékletébe foglalt minta-munkaszerződést használni. Írásbeliség alkalmazása esetén ugyanis a felek közti viták egyszerűbben orvosolhatóak, másrészt pedig a minta-munkaszerződés alkalmazása esetén nem szükséges a munkáltatónak sem munkaidő-nyilvántartást vezetni, sem pedig a kifizetett munkabér elszámolásáról a tárgyhónapot követő 10. napig írásbeli tájékoztatást adni.

hrportal 8 hónapja

A munkáltatóknak kötelességük igazolást adni a munkavállaló számára a szabályos bejelentésről. A bejelentést követő napon automatikusan, de ha a dolgozó kéri, bármikor meg kell kapnia a dokumentumot, amely tartalmazza a bejelentésben közölt adatokat és a bejelentés teljesítésének időpontját. "

Amennyiben valakinek kétségei vannak,  a lakóhelye szerinti adóigazgatóság ügyfélszolgálatán  meggyőződhet arról, hogy bejelentették-e!

 

http://www.ma.hu/adougyek.hu/246259/NAV_erdemes_ellenorizni_hogy_a_munkaltatoja_bejelentettee

Előzmény: Törölt nick (19643)