hayalilo Creative Commons License 2017.02.07 -5 0 435287

Nőies agy - férfias agy:

 

http://www.ng.hu/Civilizacio/2004/10/Mit_jelez_a_mutato_es_a_gyurusujj_hossza

 

Mit jelez a mutató- és a gyűrűsujj hossza?KULTÚRA2004. 10. 21.

A Bath Egyetem kutatói körében végzett vizsgálatok tanulsága szerint a férfi tudósok egyre "nőiesebbek": az átlagnál magasabb az ösztrogénszintjük, és gyakoribb körükben a hosszú mutatóujj.

Normálisan a férfiaknál a tesztoszteron vérben mérhető szintje jóval magasabb, mint a nőké. A Bath Egyetem férfi kutatóinál azonban a tesztoszteronszint alacsonyabb, mint az egyetemen kívüli férfitársaiké, ösztrogénszintjük viszont az átlagnál magasabb, amely révén jobb agyféltekéjük meghatározóbb, így térbeli és analitikai képességeik is erősebbek.

 

Nőies férfiak

 

British Journal of Psychology-ban megjelent tanulmány szerint a „nőies” hormonszintek miatt a kutatók kisebb eséllyel nemzenek gyermeket.

.....

A több éves felmérés során a Bath Egyetem 100 férfi és női kutatójánál vizsgálták a vérben található tesztoszteron- és ösztrogén hormonok szintjét, valamint a mutatóujj és gyűrűsujj hosszának esetleges összefüggését. Az ujjak hosszának aránya már a születés előtt kialakuló tulajdonság, ami később sem változik.

 

Mit jelez az ujjak hosszak?

 

Az ujjak hossza genetikai adottság, valamint kapcsolatban áll a nemihormonok szintjével is. Akinek a mutatóujja rövidebb, mint a gyűrűsujja, már az anyaméhben magasabb tesztoszteronszinttel rendelkezik, akinek viszont a mutatóujja hosszabb, arra magasabb ösztrogénszint a jellemző. A hosszúságbeli eltérés néha csak 2-3 százaléknyi, ennek ellenére jelentős hormonális különbségeket jelez a korábbi vizsgálatok szerint.

 

A kutatás eredményei szerint a matematikát és fizikát oktatók között az átlagnál gyakoribb volt a hosszabb mutatóujj, amely ösztrogén-dominanciára utal. A rövidebb mutatóujj és a magasabb tesztoszteronszint viszont inkább a pszichológiát és egyéb társadalomtudományokat oktató férfiak között volt gyakori.

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVwuyQPqDVzHsRwX0JOrmKO3apCPhTR08qfn6n7MLK6TeIXH3n


Itt szerepel néhány "zseni".Melyiknek is hosszabb látványosan a gyűrűsujja? :) És az ujjaik aránya vajon melyik neméhez is áll közelebb?

 

továbbá:

 

https://www.theguardian.com/education/2004/oct/20/science.highereducation

Magnus Carlsen, sakkvilágbajnok keze :)

 

 

Einstein keze:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRlSYIndWFMARFk1fpCQ1a7Aj1hq69WMblR4U2yz4scQdcT1LmNw9ouFySL

 

 

Nikola Tesla keze:


https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVwuyQPqDVzHsRwX0JOrmKO3apCPhTR08qfn6n7MLK6TeIXH3n

 

és Max Plancké: