Nekem is Mini Griptilianom van, de nekem nem a holkeres. A kedvenc legál méretű bicsakom, az egyetlen bajom vele, hogy túl vastag az él mögött, nincs kellőképpen elvékonyítva. Értem én, hogy elsősorban amerikai a célközönség, butabiztosra kell csinálni, de könyörgöm, egy ekkora kést VÁGÁSRA használok és nem feszegetésre, miegymásra... (Arra még fixet is csak ésszel.) A gyári élszög is picit nagyobb, mint teszem azt Spydercoék esetében. Viszont az axis lock nagyszerű móka. :)
A porcelán tányérról meg azt kell tudni, hogy vagy 6szor keményebb bármilyen késed acéljánál. Kb olyan, mintha egy fenőkövet nyisatolnál. És ha hiszed, ha nem, a svájcid ezt jobban fogja bírni, mert az először csak kihajlik (már ha nem nyomod, mint süket a csengőt). Az M390 viszont legjobb!! esetben fog kihajlani. Sokkal valószínűbb, hogy kisebb-nagyobb darabok kitörnek az éléből. És akkor jön a szentségelés, élezés, élezés, szentségelés, élezés, haj- és szakállfonás, élezés... Mert a kitöredezést még az alacsony karbidtartalmú acélok esetében is némi türelmet igénylő feladat eltüntetni.