jgydk Creative Commons License 2017.01.31 0 0 1854

Múlt héten Griff túra, Tenerife. Felfedeztünk egy kellemes "télből a majdnem nyárba" repülőhelyet. 18-an jöttünk össze, sok kísérő is részt vett a túrán, ami nemcsak repülésről, de hajókirándulásról, városnézésről, sőt komoly hegyitúráról is szólt, de ez utóbbi csak az igen bevállalós-felkészülteknek, a Teidére.

A hat ottani napból minden nap repülhető volt. Starthely 750-1100m körüli, de rápróbáltunk a Teide vulkán alatti 1200m-esre is, de csak Heki vállalta, látván, hogy nem igazán élvezi az erős szeles dobálós időt, mi-a többiek inkább elálltunk a bevállalásától és inkább  városnézés-Loro park. Igen, Heki: ővele is összefutottunk, ő most ott sínylődik több hete-vagy hónapja is már, a tél elől helyezte át a tartózkodását ide. Nem kis meglepetés volt leszállni a strandon, majd kicsatolás közben összenéztem egy akkor leszállt tandempilótával-rámköszönt, hogy szia Gyula. Mikor levette a sisakját-szemüvegét, akkor látom ez nem más, mint a Heki.

A hely fantasztikus, tavaszi-termikes, bármennyit fent lehetett maradni, utána zömmel a nem is olyan közel lévő tengerparti strandon landoltunk, majd fürdés-sörözés. A tenger-helyesebben:óceán- 21 C-os, a levegő 20-24 körüli. Az éttermi árak kellemesen normálisak, éjszaka nyitott ablaknál aludtunk-ebben csak annyi zavaró volt, hogy a szállás egy bár felett-és brit túristák karaoke óbégatását(éneklésnek kevésbé nevezném) időnként éjjel 1 óráig el kellett viselni.

Viszont nem semmi távolságra van, a fél világot majdhogy körbe nem utaztuk: Londonból 4 óra repülőút.Mivel meglehetősen délre esik,  a nappal 11 óra hosszú ilyenkor januárban, este 7-kor sötétedett. Rengeteg fotó, videó készült, ez az a hely, amit jövőre megint fel kell venni a listára.Jó csapat, jó szervezés tette még kellemesebbé a túrát.