BJszakért Creative Commons License 2017.01.31 -4 6 19481

Tehát megismétlem a személyre szóló rövid információkat, több darabban, hogy hozzáférhetők legyenek, kicsit kiegészítem:

 

Sebes, Linda, bandolessa,, Dani,....

NEM biztosítási idő mmk ellátás (2011.évi CXCI.tv.) értelmében a szociális ellátás, ilyen az EGYT és FHT, be kell jelenteni többek között a munkavégzést, szüneteltetik ellátást Járási Hiv., majd ha a 91. napon is munkát végez, megszüntetik ellátást, ezt a szoc.ellátást (1993.évi III.tv.). Hiszen nem szorul rá, el tudja látni magát. Tehát attól, hogy ezen ellátások valamelyikében részesül, így nem nő a biztosítási idő mmk ellátás jogi jogosultságához.

 

Vállalkozást meg kell szüntetni, nem elég szüneteltetni, de ezt Rehab Hatóság tudja, tuti (2011.évi CXCI.tv.) tájékoztatnak erről a jogi feltételről, mert kereső tevékenységet nem folytathat, ez egyik jogi feltétele mmk ellátásnak. (Mmtv. Tbj. és Szja együtt értelmezésével)

 

Ez volt 2015. májusáig, DE azóta változott, elég szüneteltetni, h jogosult legyen valaki mmk ellátásra az egyéb feltételek fennállása esetén!!! Tbj változott, ezért, a vállalkozás szüneteltetése sem kereső tevékenység, az értelmező rendelkezések szerint 2015.májusi Mmtv.módosítás szerint

 

Mellébeszélt számára a lenti tájékoztatás mellé egy példa, aki C2 91500Ft rokiell.mellett 4 órában szeretne dolgozni.

pl.:

jan.max.191.250Ft, febr.8millió, márc.20millió,

ápr.191250Ft,máj.50milla, jún.1milla,

júl.191250Ft

és így tovább

de különféle konstrukciók, esetek lehetnek. Személyesen 2 perc alatt személyre szólóan tájékoztatom önzetlenül, ha keres. http://www.versenykepesseg.eu/  

 

Reménymedve

 

Írja C2, felülvizsgálata 2017.május, akkor öt évvel a nyugdíjkorhatár előtt lesz, kérdezi lesz-e felülvizsgálata.

Ő esetében komplex minősítés nélkül rokkantsági ellátásról kap akkortájt határozatot a 2011. évi CXCI.tv. szerint, tehát ezt nem kell kérnie, a jogszabály szerint hivatalból intézkednek.

 

Bővebben lásd szakmai honlapom 4) pontjában itt, a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Zsazsu65

Igen, érinti a hivatalok átszervezése az érintetteket különbféle képpen, hivataltól függően, a Nyufig jogutódlással szűnik meg, októbertől hatályos, más az ügyintézési hely, valószínűleg az ügyintéző, így várhatóan az addig biztos tudással rendelkező, rutinos ügyintéző helyett más lesz, így az ügyintézés hosszabb és esetleg hibás lehet.

Az OEP jogutód nélkül szűnt meg jan.1-jétől.

 

Az Ön által  kérdezett megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak illetékes ELSŐ fokú hivatal a megyei Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Hivatala.

Másodfok NEM NRSZH, hanem Budapest Főváros Kormányhivatala III.Kerületi Hivatala 1035 Várasi u.15..

 

Átalakul a közigazgatás, 25 intézmény szűmik meg: http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/atalakul-a-kozigazgatas-25-intezmeny-szunik-meg

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/