Bandos Creative Commons License 2017.01.30 0 3 31535

Szia cyberworms,

 

Mi több, mint 20 éve sznorizunk a "hagyományos" cuccal, de most karácsonyra megleptem magunkat az Easybreath új maszkkal, és vittük is magunkkal rögtön Meeru-ra. Egy kicsit bizalmatlanok voltunk, így vittük a régi maszkot és pipát is. (Bőven elfért, mert ruha meg alig kellett, én még azt is megbántam, hogy szandált és papucsot is vittem, mert az egyik sem volt a lábamon 8 napig, csak a mezítláb....)

 

A tapasztalatok nálam kicsit árnyaltabbak, de nálam is inkább pozitívak, szerintem is nagyon jó az új cucc, normál (rövidebb) sznorizáshoz jobb, és komfortosabb, mint a hagyományos, és tényleg nem párásodik. Szerintem azonban vannak hátrányai is a hagyományos sznori maszkhoz és pipához képest, leginkább a hosszabb (kb. 3/4 órát meghaladó) sznorizásnál. Ez esetben ugyanis már zavaró volt az a "bezártság" érzés, ami az új maszknál jelentkezett, és ami egy idő után kellemetlenné, és nyomasztóvá vált.

A Meeru sznori kirándulásoknál kb 60-80 percet voltunk folyamatosan a vízben, és ez már sok volt az Easybreath-el, míg a régi maszkkal ilyen problémám soha nem volt, és most sem, amikor azt vittem magammal.

 

Nem tudom, hogy másnak is volt-e hasonló tapasztalata, mindenesetre a velünk Meeru-n lévő baráti pár férfi tagja ugyanezt mondta. Így én a jövőben (persze csak a maldívon, ahol a napi többször több órás sznorizás is "belefér" a programba, és ahová nyugodtan lehet vinni kétféle maszkot is) felváltva használnám a régi és új maszkot, legalábbis a hosszabb sznorizásoknál.

 

Bandos

Előzmény: cyberworms (31527)