Alfato Creative Commons License 2017.01.30 0 2 257

Én itthon vettem 2 db-ot. Szállítással együtt voltak 1.4 millió a kettő. Asszem Eurokonétner (?) Már össze vannak hegesztve, eltolással, és közéjük 3x8 méter került, amit 60x40x3 zártszelvénnyel kapcsoltunk össze. PUR szigetelés lesz rajta tavasszal kívülről 6 cm. A két konténer alja már ki is van fújva. Nincs alapjuk, csak le vannak téve a földre (pontosabban egy útra, ami a telkemen vezet).

Számolgattam, kb 2,6 millió lesz mire készen lesz. Padlófűtés kandallóval (vízteressel), 3 kis háló egy kis fürdő és relatíve nagyobb nappali-konyha-étkező egyben. Mindez 86 nm alapterületen. A konténerek stabilitását növeli egy függesztő oszlop beiktatása is.

A padlófűtés csövek tetőlécek közé lesznek rakva, majd arra laminált parketta. Alá alu hőtükör természetesen.

A nyílászárók belülről lettek zártszelvény keretbe rakva (mind bontott), és a lemez maradt zsanérozva zsalugáternek, még a vízvetők is a saját kivágott anyagából lett megoldva. Összesen egy bejárati ajtó (új, mert olcsóbb volt, mint bontva), 6 db 110x110 ablak, és 4db dupla erkély ajtó és 4db szimpla erkélyajtó adja a nyílászárókat.

A terasz és a járda a konténerek alapjához lett hegesztve szintén 60x40x3 zártszelvényből amikre merített fenyő deszka kerül.

Már megvannak a thermo regisztrátorok (egy kintre és egy bentre), hogy láthatóvá váljon a hőveszteség, és a felfűtési idő a külső hőmérséklet függvényében. Remélem már az év végére nem csak melegedési adatok, hanem fűtési adatok is lesznek.

Tamás

Előzmény: v-viktor (256)