unartis: Creative Commons License 2017.01.30 0 1 975

Szia S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky!

 

Amikor ráesett a hó akkor kellett volna lerázni(legalább is a havazás után közvetlen), mert a tapadós hó tud ilyet tenni, most már, hagyni kell addig, amíg ki nem olvad, mert több kárt okozol vele! Gondolom nem tegnap fagyott rá a hó, ha már jéggé változott, nálunk már vagy 3 hete megvan  a hó(amikor esett akkor olvadt), azóta éjjel nappal fagy van, itt azóta nem volt olvadás!

Ha meg eltörte némelyik tuját a rá nehezedő súly, akkor már nem tudsz vele mit kezdeni(tavasszal, ha szerencséd van a törés alatt hajtani fog)! Így is elképzelhető, hogy ahol jégbe fagyott, az-az ágrész el fog fagyni, de ez  nem biztos, még várd meg vele a tavaszt, ameddig lemetszed az elfagyott részeket!

Annak idején a szüleim egyik szomszédja nevelt oszloptujákat az utcán, mindig ősszel összekötötte az ágrendszerét, hogy a télen ráesett hó ne nyomja szét a tuja szerkezetét!

Le is rázta róluk a havat, biztosra ment!

 

Ha jön az enyhülés(februárra jósolják), annyit tehetsz, hogy amelyik nem nyeri vissza az alakját, tehát "húr" alakban marad, kikötözöd egy karóhoz, amit  a földbe szúrsz, vagy ütsz!

Előzmény: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (973)