SZABADOS BANDI Creative Commons License 2017.01.24 0 0 7705

         Tisztelt Károsultak!

         Kiegészítve 7696 sz. hozzászólásomat, további tájékoztatás:

2016. okt.14.-én kelt az egyesület érvényes tagsági viszonnyal rendelkező tagjainak (4+1 oldal) levelet írtam, amelynek tárgya az állam elleni per előkészítése volt.

 

A levél nyilvános, és eredetiben az egyesület honlapján olvasható.

www://befszovkare.hu/pdf/2016_10_16%20allam_elleni_pertajekoztato%20.pdf 

 

        A „visszaigazolás állam elleni perhez” külön nyomtatvány (5. oldal) visszaküldésével a tagok arról nyilatkozhatnak, hogy kívánnak-e a majdan megindítandó per felperesi résztvevői lenni, vagy eleve elutasítják azt. A visszaküldésnek lejárati határideje a felhívásban nincs.

        Idézem a pontos szöveget:

      „Kijelentem, hogy ez a jelentkezési lap kitöltése és az egyesületbe visszaküldése csak az állam elleni perben részvételi szándékomat fejezi ki. Felperesként a perbeli feltételek részletes megismerése, és a bíróság előtt perbeli képviseletemet ellátó Ügyvéd úr és közöttem megkötendő ügyvédi megbízási szerződés, és ügyvédi meghatalmazás kölcsönösen aláírása után kívánok részt venni.”

        A jelentkezési lap egyesületbe történő visszaküldése tehát semmilyen kötelezettséggel nem jár. Az egyesület a per tényleges indításának szándéka előtt a konkrét megbízás érdekében csak azokat keresi meg, akik a jelentkezési lapot visszaküldik. Tehát ne féljenek a jelentkezési lapot visszaküldeni. A mai napig közel 400 tag küldte vissza a jelentkezési lapot. A többiek vagy közömbösek, vagy lemondtak a lehetőségről?

        Az Önök akarata ellenére, majdani személyes megkeresést követően, és az akkori kizárólag a per vitelére adandó személyes meghatalmazás aláírása nélkül per az Önök háta mögött, de az Önök költségére nem indulhat.

        A ma működő elnökség 6 tagú és megbízatása 2017. május 9.-ig tart. Felhívom a Tisztelt Tagtársak figyelmét, hogy az új elnökség 3+1 tagjára, javasoljon Önök által alkalmasnak vélt új vezetésre alkalmas károsult egyesületi tagokat, akik az alapszabály adta követelményeknek megfelelnek. 2017. évben kötelező módon megtartandó közgyűlésen, ha a közgyűlésen a szavazatra jogosult tagság új törvényesen működő elnökséget nem tud választani, ki kell mondani az egyesület megszüntetését.

        A jelenlegi elnökség tagjai a fenti veszély tudatában vannak, pert felelőtlenül és tisztességtelen módon nem indított,  ezért csak szervezi a per résztvevőit, de a felperesi társaság létrehozása már az új elnökség feladata lesz.

 Szabados András

az egyesület elnöke