BJszakért Creative Commons License 2017.01.22 -4 1 19416

rokkantos, és Mindenki,

gondolkozzon, kérem! 

A közjó, a biztonság, a jogegyenlőség és a jogbiztonság a jogállamiságtól elválaszthatatlan fogalmak.

Ennek elérését szolgálják az olyan, a jogalkotással szemben is támasztott, értéket közvetítő morális és jogi elvek, mint például az élet és az emberi méltóság tisztelete, a jogképesség általános elismerése vagy éppen a törvény előtti egyenlőség és a hátrányos megkülönböztetés tilalma. Az államnak a társadalmi fejlődésből fakadóan szüntelen feladta a közjó megvalósításán, az emberi jogok érvényesülése és a lakosság biztonsága garantálásán, valamint az előbbi kettő közötti, sokszor kényes egyensúly fenntartásán munkálkodnia.

XIII. Leó máig érvényes tanítása: hogy "az állam nem pusztán csak a törvényesség és a jogrend őre, hanem minden erőfeszítésével arra kell törekednie, hogy a „törvények és intézmények teljes rendszerének eredményeképpen már magából az állam rendszeréből és irányításából mintegy automatikusan adódjék a közösség és az egyének jóléte”.

Sajnos saját bőrömön sem a jólétet tapasztalom, és az, hogy folyton változnak a jogszabályok, alaptörvény is, a befektetőknek azt üzeni, nem érdemes befektetni, mert lehet, holnap másképpen történik a jogszabályozás, bizonytalan gazdasűgi-, jogszabályi környezetben nincs befektetés, így nincs termelés, és jólét, sajna.  Ezért dolgoznak, tanulnak küldöldön aki teheti. De ha hagynák élni, dolgozni tisztességesen az embereket, akkor a gazdagabb is gazdagabb lenne, míg, ha már csak az marad az országban, akiről nem lehet több bőrt lehúzni, mert meghal, meghalt, akkor a gazdag sem gazdagszik tovább, mert nincs kiből.

Ennyit a jólétről:

A saját ágyában fagyott meg egy 11 éves, súlyosan cukor-beteg kisfiú, Székesfehérváron. A nyomozás még tart; így egyelőre nem tudni, hogy a cukor-betegség, a fűtetlen ház, vagy a kettő együtt okozta a gyermek halálát. A város polgármestere szerint: érthetetlen a tragédia. A DK helyi képviselője azt mondta: mindannyian felelősek a kisfiú halálért

http://www.hirstart.hu/hk/20170120_rtl_hirado_sajat_agyaban_hult_ki_egy_11_eves_gyerek_szekesfehervaron

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/agyaban-hult-ki-egy-kisfiu

 

Istenem! Bárcsak tehetnék azért, hogy ilyesmi ne történhessen!! Higgyék el, sok ilyet tapasztalok, élem a mindennapjaikat, érzékelhető tömeg, BŰN, akik ilyen helyzetbe hoznak Embereket. Isten bocsássa meg.

A képviselők, döntéshozók tehetnek ezért, hogy ilyesmi ne történhessen, a tisztességes fizetéssel, jóléttel, méltóságteljes élettel felelősek az Embereknek, akik hatalommal ruházták fel azért, hogy ezt a jólétet a többségért létrehozzák, fenntartsák.

 

 

„Ha találkozol angyalokkal - sokan élnek közöttünk emberként -, onnan lehet felismerni őket, hogy fokozott felelősségtudattal élnek. Bármilyen hivatásuk lehet. Lehet anya, apa, asztalos, szobafestő, költő, muzsikus, vízvezeték-szerelő, mérnök, orvos, bőrdíszműves, vállalkozó, hajléktalan, sőt elvileg még politikus is (nincs átkozott szakma, csak méltatlan hozzáállás!) - szóval egy angyal onnan ismerhető meg, hogy felelősséget érez minden tettért.” ~ Müller Péter

 

Most mennem kell. Maradok tisztelettel. Űllok rendelkezésre, ahogy lentebb írtam rehab gazdasági szakértő, menedzserként. http://www.versenykepesseg.eu/