Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 0 131572

Tudom pont nem Felhővel kéne kezdenem, mert valami repülős múltja van, lehet kicsit jobban ért az áramláshoz. Meg lehet Te is :D

 

De egyet még világítsatok meg még nekem, és utána békén elvonulok meditálni.

 

 

Ha jól értem Felhő rendszerét, a kék nyíl irányában megy az elszívás. Van a képen 3 elszívandó cucc. Ha "1" nyitva van, "1" után nem kellene elzáró szelep? (sárga csík) Ha "2" nyitva van, "2" után nem kellene elzáró?

 

Vagy valamit akkor nagyon nem értek. Az én megoldásomon az elosztó UTÁNI részen vitatkozunk (szívóirányból nézve). Azon hogy 90 fokos (mostani) , vagy 45 fokos elágazással menjen(stolaz javaslata) vagy legyen egy nagy cső (A tiéd). Kb 30 centi hosszról beszélünk. Nekem ezen belül pár centi "holtjátékom" van,  Felhőnek a sárga csíkok nélkül több méter, főleg ha 1-et szívja el (és 2-3 zárva is van). Még mindig nem vágom hogy akár 90, akár 45 fokban áramlik a levegő a porszívó felé, ez mitől sokkal rosszabb mint felhő megoldása (amire egyébként emlékszek, és egyik opció volt). De én azért vetettem el, mert laikus fejjel azt mondtam, így sokkal több a felesleges csőhossz egy adott ág elszívásánál. Sokszorta több mint az egy kp-i elosztónál.

 

Most komolyani ... az mitől hatékonyabb? (azt értem hogy kevesebb cső kell hozzá, de most nem anyagi hatékonyságról megy a vita).

Előzmény: Törölt nick (131564)