halmoore Creative Commons License 2017.01.12 0 0 90039

Sziasztok! Szakik véleményeire lennék kíváncsi azért is írok ide!:-))

 

A rendszerben a legelső radiátorom (22 dk 600*1100) fél gőzzel sem működik!! :-(( A radiátor teteje melegszik végig kb.: 10-15 cm sávban és tovább nem akar. 

 

A radiátor keresztbe van kötve a rendszer zárt, osztókörös, csapok minden körön, radiátorokon szelepek és torlók. Próbáltam már sok mindent: azt vettem észre ha a tömegáramot (szivattyú  1-es fokozatról) fölveszem 3-asra már lejjebb is melegszik, de a felétől így sem tud tovább melegedni! A fele teljesítményt sem adja le.

 

Ma kipróbáltam, hogy az összes radiátort lezártam és csak az az egy ment még így sem volt meleg az egész a gázkazánon meg hallottam mintha szenvedne a szivattyúja! :-( Így vissza nyitottam az egészet. 

 

A csövezést én csináltam és mintha olyasmi rémlene, hogy lehet túl kis ívben hajtottam meg a legelső ívet ("henco" csövet)  ill. rugó nélkül és lehet, hogy meg tört.  Az lenne a kérdésem, hogy lehet ez a jelenség oka?? Lehet esetleg hogy a radiátor gyártása során valami leszűkíthette a keresztmetszetét belülről ? Én valamiféle keresztmetszet csökkenésre tudok gondolni így !! Szeretnék a végére járni mihamarabb !! Ezért kérném a segítségeteket!  Előre is köszönöm a válaszokat!!