Eolomea14 Creative Commons License 2017.01.11 0 1 5442

"Villa régi hangját zseniálisnak tartom. Somogyvári számomra olyan karaktert adott neki, ami, mai fejjel, teljesen illik a titkos szolgálat ravaszdi főfőnökéhez."

 

Nagyon talaloan fogalmazol: Somogyvari Rudolf (aki az egyetlen Marion kivul, akinek a hamgja a fulembe cseng meg az Orion elso vetites ota) zsenialisan adja a ravaszdi figurat. De hozzam megis az uj szinkron all kozelebb, mert az egy lakonikus, filozofikus, neha cinikusnak tuno, de igazabol erzo szivvel rendelkezo - es legfokeppen: bekeszereto es segitokesz - fazont ad Villa szemelyenek. Es ezek a tulajdonsagok szemely szerint nekem jobban fekszenek - es az "uj" Villa mar eleve udito szinfolt a sokszor fafejuen vitatkozo katonak es hivatalnokok kozott.

 

Erdekes, hogy bar ugyanannyit beszel Villa mindket hangon, a regi szinkronban sokszor hebrencs modon hadar. az ujban meg megfontoltan es lassan beszel - szinkronizalasi bravur mindket esetben! Mindenesetre az uj szinkronhangja miatt valt Villa ez egyik kedvencemme. Kar, hogy az utolso reszben odadobtak szegeny Villat a Varangyoknak... De legalabb Tamara es McLane mond egy szep "megemlekezest" rola, amikor az ezredest meg halottnak hiszik.

 

 

"Az új szinkronban is van ügyetlenség, mert a zajok egy csomó helyen elmaradtak."

 

 

Valoban - en ezeket a nemet DVD-rol potoltam. Amugy aldasos hatasa is van a zajtalansagnak; Nekem mar zavaro a sok recseges meg kopogas a regi szinkronban; A lepeshangok a foldi helyszineken csak kiemelik a katonas legkort, es a fotelek is tul nagy zajt csapnak az Orion fedelzeten. (A mi 'Orion' szobankban minden csendes: se' lepeszaj, se' zajos butor :) Vagy: ha jelentosege volt, akkor ott visszaraktam a kapcsolohangokat, de amugy mar most sem erunk olyan korban, ahol a szamitogepek vagy muszerek kezelese akkora zajjal jarna mintha egy 424-es gozmozdony vezetoallasaban ugykodnenk. Szoval itt sem tartom hatranynak az zajok (ebben az esetben: kapcsolok, kallantyuk hangjanak) hianyat.

 

 

"Nekünk sok magyar színész hangja összeolvad a külföldi színészek arcával."

 

 

Igen, pont errol van szo: nekem mar az uj szinkron hangjaval olvadtak ossze a szereplok.

Előzmény: Kvadratúra (5438)