ghepard Creative Commons License 2017.01.09 0 0 1561

Most megint besegített a hangom is a jobb teljesítmény érdekében - ugyanis drasztikus hidegek voltak a hétvégén, de simán mentem dobálni ilyenkor is (gerelyt azért féltettem, hogy eltörik a beton kemény talajon). A nagy hideg és az aránylag erős szél (de nem valami jó irányú gerely szempontból) miatt a dobások közt egy kicsit bevetettem a hangokat is, hogy melegen tartsanak.

 

A második hétvége nagyszerű volt, el se hiszem. Kettő, a dobást befolyásoló tényező, jobbra fordult - a szél és a szárazság. De egy harmadik meg nagyon leromlott  - drasztikus hidegek lettek. Pénteken mínusz 9 fokot mutatott a kinti hőmérő, mikor indultam dobálni – a szél miatt ezt az ember olyan kb mínusz 16 foknak is érezheti, vagy annál is hidegebbnek. A szél aránylag erős volt, de az iránya nem is volt olyan kedvező – de a nagy hideg miatt óriási meglepi volt, hogy sikerült 205 centivel többet dobnom a jobb kézzel, mint tavaly januárban – tehát sikerült 45.35 métert dobnom. Úgy láttam, hogy volt 2 kisérletem kb 46 méter körül, de a gerely elpattant a nagyon kemény füves-gazos talajtól és így nem tudom pontosan, hogy mennyi lett volna.  Nagy kihívás volt, hogy melegen tartsam magam a lenge öltözékben kb 1 teljes órán át, míg ledobom a megszokott adagomat (20 kisérlet jobbal és 20 kisérlet ballal visszafelé) – közben meg csak ugyanúgy lassan menjek a gerelyért (és visszafelé dobjak a másik kézzel), mint szokásom. Vannak erre hang, légzéses meg vibrációs technikáim – így nem vesztek gyakorlatilag energiát mondjuk a futáshoz visoznyítva, meg mindenféle más megterhelőbb melegítő mozgáshoz viszonyítva. No meg maga a dobás is azért felmelegít  - annak ellenére, hogy csak kb 0.7-0.8 mp-t vesz igénybe. De a nagy szél miatt ez most nem lett volna elég. Tegnap a kinti hőmérő majdnem mínusz 12-t mutatott, de csak kicsi szél fújt – szabályosan melegnek éreztem a pénteki nagyon szeles mínusz 9 fok mellett.

 

Ez a 205 centis javulás januárban egészen pontosan 4.79%-s javulás a tavalyihoz képest – ami megintcsak igen magas. Ezt már igazán nem vártam, hiszen tavaly valami brutálisat javultam – ani 3 évre előre is bőven elegendő lett volna. De tudom kb, hogy miért és ez a két gyakorlat (is) még mindig vihet előbbre. Ezeket 2015 októberében találtam ki és azóta el is végzem őket minden nap. Az egyiket olyan 8-9 ismétléssel a másikat csak 4-5 ismétléssel. A számok nem csalnak, de néha nehéz még azoknak is hinni. Most ez a januári 45.35 egész reálisan előrevetíti, hogy jobb széliránynál és kb 30 fokkal melegebb levegőben, száraz talajon – túlszárnyaljam azt a bizonyos tavalyi 46.25 métert. Mert eddig az évi legjobb 290, 220, 265 és 290 centivel volt jobb a januári legjobbtól. Így azért reálisan remélhetem, hogy az év folyamán legalább 1 métert rá tudok tenni erre a januári teljesítményre. Hát ezt majd meglátjuk....