Törölt nick Creative Commons License 2017.01.07 -1 1 19319

"Egy napra fel kell mondanom, másnap visszavesznek mint megváltozott munkaképességű dolgozót

 

Abban a kérdésben várnám válaszát, hogy részemre jár e végkielégítés. 6 éve dolgozom egy cégnél, ahol egy napra meg kell szüntetnem munkaviszonyomat, mivel decemberben leszázalékoltak, és attól a naptól kapom a rehabilitációs járadékot, amikor egy napra megszűnik a munkaviszony. A cég másnap már azonnal visszavesz, mint rehabos dolgozót. Jogszerű-e a felmondás e így a részemről, és igényt tarthatok e a végkielégítésre?

 

 

 

A megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra lehetnek jogosultak állapotuktól függően. 

Rehabilitációs ellátás annak jár, aki rehabilitálható, vagyis nem munkaképtelen. A rehabilitációs ellátást egyebekben meg kell szüntetni, ha a rehabilitációs ellátásban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme 3 egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér 150 százalékát.

 

A végkielégítés vonatkozásában pedig azt kell tudnia, hogy amennyiben a munkaviszonya a törvényben megkívánt tartamban fennállt, és a munkaviszonya a munkáltató felmondása okán szűnt meg, végkielégítésre lehet jogosult. Nem jár végkielégítés, ha a munkavállaló a felmondás közlésének időpontjában nyugdíjasnak minősül, vagy ha a felmondás indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása vagy NEM egészségi állapotú képessége. Egészségügyi alkalmatlanság esetén jár végkielégítés."

 

 

 

(Téves a rehab.járadék említése, ezt a válaszadó ki is javította a HR-portálon 1 nappal ezelőtt!)