maxenbp Creative Commons License 2017.01.03 0 0 2399

Én egy megyeszékhelyről költöztem Budapestre 4 éve, több felé laktam, és egy éve vettünk lakást Középső-Ferencvárosban a rehabilitált negyedben, a Kerekerdő park közelében, de eddig nagyon szeretem. 

 

újszerű lakásról van szó 2000 után épült, de nincs baj a hangszigeteléssel, alig hallani a szomszédokat, igazából szinte semmit nem hallok, de lehet csak szerencsém van és jók a szomszédok. 

 

A környék miatt én is nagyon féltem eleinte, mert láttam a Gát utcát /Balázs Bélát, meg körbenéztem a google street viewn, de én is azt láttam mikor éjjel vagy nappal sétáltam, hogy csendes és nyugodt a környék. Meg meg is lepődtem, hogy a googleben látott házak fele már elvan bontva és sokkal jobban néz ki a környék. Egy év utáni itt lakás után is az a tapasztalat,hogy jó itt lakni, 2 alkalom volt mikor volt óbégatás nyáron, de semmi extra, ilyen a szülővárosomban is volt a belvárosban. 

 

Az utóbbi fél évben ráadásul nagyon beindultak a fejlesztések, a tűzoltó utca 33-at teljesen újraépíti az önkormányzat, kiköltöztették a problémás lakókat. Valamint a Futureal (akik a Corvin negyedet épitik) is megvásároltak konkrétan 3 háztömböt a Balázs Béla utcán, az is mind bontva lesz. De ha körbesétál az ember majdnem minden utcán épül egy új társasház. 1-2 év múlva ebben a tempóban teljesen megváltozik a környék a Kerekerdő parkig. De lejjebb se gázabb. 

 

Előnyök: 

- Nagyon belváros (10perc séta Corvin Pláza), de egy éjszakai buliból vagy szinházból is hazasétálhat az ember, 30 perc séta a Deák tér.

- Rengeteg üzlet és szolgáltatás pár percen belül. (Budapest egyik legjobb kocsmája az Élesztő is itt található), de a Trafó nevű kortárs művésztelepen is remek darabok vannak a világ minden tájáról. De rengeteg minden van a környéken tényleg.

- Éjjel-Nappali Spar a mester utcán, Tesco-Aldi 10ig nyitva, de van még egy éjjel nappali a tűzoltón. De van reál és coop is, meg rakat maszek a kisebb utcákban, meg cba is a corvinban.

- Kiadható a lakás jó áron, Semmelweiss teli külföldi cserediákokkal. 

- Több park és játszótér is van, inkább gyerekbarátnak mondanám a környéket mint nem. 

- Kisvárosias hangulata van az utcáknak, számomra ez a kerület emlékeztet legjobban egy vidéki városra. 

- Fejlődik, potencia sok van benne. Környéken rengeteg dolog épül. 

- Épül az Orcy Parkban az uj Campus, uszoda, lőtér, felújítják az egészet.

- Épül a Corvin negyed, Nokia irodaház, Cordia házak stb.

- Sok újhullámos dolog nyit errefelé. Food Truck Udvar, Cukrászdák, streed food éttermek.

 

Hátrányok:

- Nem kiforrott, mivel épül ezért az zajjal járhat a környék

- Éjszakai élet nagyobb mint egy xi. kerület kiesőbb része ez biztos. 

- Félő hogy felkapják a kerületet a kézműves sörözők, és még több éjszakai élet lesz. 

- Sok még mindig a rossz állapotú ház.

- Zajos és rendezetlen az Üllői és a Mester utca. 

- Sokszor van illegális szemétlerakás ( egyre kevesebb, önkormányzat kamerákat rakott, inditott külön osztályt rá)

- Zöldült sokat a környék, és az új ingatlanoknak 10%-ot átkell adniuk a köznek zöldövezeti formában az új önk. rendelet alapján, de igy is nagyon kevés a zöld szerintem.

- Nincs gyerekem, nem tudom milyen lehet itt élni gyerekkel, de sokan vannak gyerekkel, vagy van akinek most született a házban. De én szüleimnek biztos könnyebb volt vidéken, mintha itt növök fel.

 

 

Összegzés: Top 5 kerületben benne van Ferencváros. De számit az utca, ház. A lakás minősége, nagysága. -hogy van e gyerek, és hogy hova jár, hova fog feltételezhetően járni. Autóval közlekedés hogy oldható meg, parkolási dij, parkolo garázs megoldása. Mennyire tudtok majd együtt élni az idő előrehaladtával (öregedéssel) a belvárossal. Aki ide költözik, annak szeretnie kell a nyüzsit, de hálisten a kerület pont a határon mozog, még inkább nyugalmas mintsem nyüzsgő. De egy külső kerülethez képest abszolút lüktet.  Fontos a munkahely, hogy innen merre ingázik majd az ember, a 3-as metró felújtás 2020-ig elhúzódik, bár metrópótló buszok lesznek helyette. És számolni kell azzal is, hogy aki arra apellál, hogy felfut a környék mivan ha nem. (bár szerintem már igy is elég jól fel van futva). 

 

Remélem segitettem. :)

 

 

 

 

 

Előzmény: gasmonkey (2398)