Soká Creative Commons License 2017.01.02 0 0 161923

Underhand kérdéséhez csatlakoznék én is :)

 

nem véletlenül az eredeti kérdésem általános jellegű volt, a Stowa-t csak példaként említettem, (amit valóban Bauhaus óraként aposztrofálnak és most Stowa meg Nomos név alatt forgalmaznak újratervezve)

 

Szóval, engem tényleg érdekelnének olyan - nevezzük tipográfiai kérdésnek - apróságok, amik a számlappal kapcsolatosak. Amikor az ember kicsit tervezői szemmel nézi azt, hogy mi hogyan néz ki, akkor jön rá azokra a finomságokra, amik karaktert adnak egy órának. És nagyon nem mindegy, hogy római számok vannak-e vagy arab számok, hogy minden órát jelölnek-e számmal vagy csak a "négy égtáj" számait, vagy csak a párosakat vagy csak a páratlanokat, hogy függőlegesen állnak-e a számok vagy sugárirányban, ha sugárirányban, akkor a 4-9-ig számok fordulnak-e 180fokot? És ezeregy apróság. Például arra is kíváncsi lennék, hogy vajon a pilótaórákra jellemző 12 helyett álló felfelé néző háromszög a két pöttyel vajon kinél jelentkezett először?

És ugyanezt végig lehet zongorázni mondjuk a mutatókkal is, ahol megint sokféle forma, arány köszön vissza és engem mondjuk érdekelne, hogy ki csinált először széles, nem hegyesedő téglalapforma mutatót.

 

Jó lenne, ha létezne honlap, amely ezzel foglalkozik tematikusan.

Előzmény: APT (161916)