sarli Creative Commons License 2017.01.01 0 6 138605

Nemrég jöttem meg Horvátországból, ott szilvesztereztünk baráti társasággal. Szerencsére alig több, mint 300 km a tengerpart tőlünk, így hamar el tudjuk érni a tengert. :)

Senj-ben (Zengg) voltunk három napot és sokat kirándultunk (Krk-sziget, Rab-sziget)

Az időjárás kedvező volt, napsütés és 10-12 fok, reggel kb. 4 fok.

Ilyenkor télen gyakorlatilag nincs turista, csak pár külföldi rendszámú kocsit láttunk, azok is gyaníthatóan külföldről hazalátogató horvátok voltak. Éttermek, pizzériázók, büfék, fagyizók gyakorlatilag zárva vannak. Néhány presszó, kávézó volt csak nyitva. Senjben mindössze egy étterem volt nyitva, a "Stari Grad", ahol kitűnő sültet és cevapot ettünk.

Szilveszterkor az apartmanban söröztünk és kajáltunk, majd éjfélkor egy kis sétára indultunk. Sok volt a tüzijáték, és színvonalas pirotechnika.

Egy presszóba tévedtünk be, ahol mindenki mindenkinek "sretan nova godina"-t köszönt. Így a pincércsaj is nekünk ezt köszönte, amikor odajött felvenni a rendelést. Pár sör után továbbmentünk, de több kocsmát nem találtunk nyitva, így aludni mentünk. Jól éreztük magunkat, kimozdultunk a megszokott közegből, de aki nagy bulit akar, inkább a nagyobb városokat válassza.

Nagyobb helyeken, mint Split, vagy Zadar...ott utcai buli van. Szabadtéri koncertek voltak tegnap, legalábbis a horvát tévében ma délelőtt a hírek közt ezeket mutatták.

Ma 11 körül indultunk haza. Ilyet sem láttam még Horvátországban. Gyakorlatilag az autópályán nem volt forgalom, a fizető kapuknál, a határon nem volt egy autó sem, amikor odaértünk.

 

Mindenkinek boldog új évet és jó nyaralást 1017-ben is!! :))

 

Néhány kép:

 

Előzmény: murray (138601)