vénkecsi Creative Commons License 2016.12.31 0 0 171674

Szia Tjano20!

Hosszú évekig én is SolisMaster 5000-et használtam, alapjába véve jó kis gép ha jól karbantartják.

De a fotókon látható őrlemények szerintem nagyon durvára sikerültek.

Ha szétkapod az őrlőművet, akkor a felső őrlőpofát mindenképp vedd ki, és erős porszívóval szívass ki minden kávépor maradékot a környékről, meg alóla. A durva őrlés egyik oka, hogy nem tudod a fogaskerékkel közelebb vinni a pofákat a lerakodott és öszeállt kávépor miatt. Több helyen azt olvastam, hogy ezek az őrlő kúpok önélezőek, tehát nem jellemző hogy elkopnának. Amíg ezt nem tudtam , rendeltem egy felső őrlőkúpot, de attól nem javult a helyzet.

Mikor visszarakod, vagy az eredeti festékpontok szerint tedd vissza, de én simán ütközésig le szoktam tekerni, és onnan vissz kb. egy negyed fordulatnál rögzítem úgy, hogy a fogaskoszorú még éppen ne akadjon szét.Onnan már csak a durvább állás felé lehessen tekerni.

A leírásodból csak gyanítom hogy a darálmány mennyiség állíthatóságát megtaláltad a felső borító alatt a mikrokapcsolónál.

A kattogás eredhet az öregre darált kávétól, vagy annak nagy mennyiségétől. De a központi egységre lerakodott száraz maszattól is, ezért érdemes néha áttörölni és szilikonzsírral picit megkenni a csúszó felületeket.

Jó kávézást és BŰÚÉK Mindenkinek!

 

Előzmény: tjano20 (171672)