Örülök, hogy tetszenek! Remélem, lesz köztük olyan, ami egyesíti a szülők jó tulajdonságait.
A saját magfogás mellett még vettem máshonnan is magokat, illetve volt amit protokorm állapotban kaptam már lombikban innen-onnan. Pl azokat a már akklimatizált Cattleya hibrideket (C. gaskelliana var. coerulea × C. intermedia var. amethystina) is, az előző fotón. Ráadásul, most, hogy visszaolvastam a topik régi hozzászólásait, erős a gyanúm, hogy egy régi topiktag keresztezte és vetette azokat a magokat: oncilaci. A tenyészedényen lévő és itteni infók alapján erre következtettem. Úgy látszik, kicsi a világ! :-)
A kenderpálmákat nem téliesítettem, cserépben vannak, verandatető alatt, szárazon. Ha esetleg nagy zimankó jönne (-10 alatt), akkor behurcolom őket egy melléképületbe (vagy, mint tavaly, körbetekerem őket a karácsonyi izzósorral :-), de remélem, nem lesz rá szükség. Szerencsére nem saját tapasztalat, de azt olvastam, hogy -14 fokig bírják, egyébként meg a hajtáscsúcs szárazon tartása a legfontosabb a tél folyamán.