Trigon2 Creative Commons License 2016.12.25 0 0 5383

Sziasztok!

 

Roszner, köszönöm a riasztást!

 

Szóval akkor már tudjátok az újságot, hálistennek. A feleségem kapott egy hírt egy Facebook-csoporttól arról, hogy az M3-ban valaki látta az Oriont. Először elégedetten rábólintottam, hogy helyes, nem múlt el az emléke. Aztán megállt a szemem, hogy M3...? Az a "magyar" tévé... Lehet, hogy csodák-csodájára előkerült a régi változat?

 

Még nem láttam, holnap reggelre már be van állítva a felvevő. ("Rögzítő bekap!") De akkor a kétség a múlté, tényleg a régi szinkron bukkant elő.

 

Több mint 35 éve volt utoljára a tévében hallható. Aki erre jár, valószínűleg már hallotta, ha akarta, hiszen leginkább Roszner jóvoltából egész tisztességes minőségű hangfelvételeink vannak róla. De akkor most megtörtént az, amit én 1981 tavaszán a közvetlen közeli jövőre vártam teljes nyugalommal: hogy a tévé megint megismétli. Akkoriban a Magyar Néphadsereg határozott kívánságát teljesítve éppen nem voltam abban a helyzetben, hogy a hangot a rangjához illő minőségben rögzítsem, de hittel hittem, hogy majd legközelebb sikerül. Hát, végül is igaz lesz a jóslat, csak egy picit később a tervezettnél.

 

Az akkori fórumon természetesen volt erről a lehetőségről szó: http://orion8.extra.hu/forum/030609_2.txt . (Ha nem áll be magától, akkor Central European kódolású az oldal.) Legyünk jók, és udvariasan higgyünk abban, hogy a kópia tényleg csak mostanában került elő a raktár mélyéről, és annak idején nem csapták be a Filmmúzeum tévét.

 

Nekünk ez végül is mindegy, kíváncsian várom a holnapot, hogy milyen minőséget kapunk cserébe a hosszú várakozásért. Ha kiderülne, hogy Roszner kópiái a jobb minőségűek, akkor az M3 még tehet neki egy üzleti ajánlatot. :-)