Jellemmtelen Creative Commons License 2016.12.22 0 0 4949

Sziasztok!

 

Egy több tulajdonosos családom által épített házat adunk el. Már megtörtént az adás-vételi így csak az utalást várjuk. Mivel töredék része az árnak csak a mienk így szűkös 12-14mft-ból kell megoldanunk az életünk. Tudom ez annyira nem szűkös de 4 gyermek és kutya mellé már egyből szűkösebbnek hangzik ha nem egy 4 emeletes ágyon szeretnénk aludni :D Sok házat nézegettünk Pest megye környékén de erősen kompromisszumra késztetnek a jelenlegi ingatlanárak. Láttuk a könnyűszerkezetes házakat de nem ismerjük és elvetettük őket. Aztán jött egy jó hirdetés ahol téglának volt írva a ház. Elmentünk, megnéztük és kb laminált padlóból is építhették volna. 2006 de hasas volt a tető, hézagok és doh mindenhol, lépcső lifeg stb. tehát ksz ház kilőve. Aztán pár nap múlva jött valami érdekes. Egy csodálatosan kinéző és messze az eddig látott ksz házaktól eltérő építmény. Könnyűszerkezetesre volt írva és ez egyértelmű is volt de úgy éreztük meg kell néznünk. Hatalmas fényes terek, szilárd és pontos falak/illesztések, nem dübögött, masszív cserépfedés és beépített lépcső mint ha ytong alapon lenne. Nah ez már igen. Voltak félelmeink de annyira megtetszett hogy tettünk egy vételi ajánlatot és mivel bankos a ház így nekivágunk a megvásárlásnak. Remélem miden zökkenőmentesen megy és nem nyúlunk mellé. Az épületet 2005-ben a h-bek építőipari kft építette amelyik cég most is él és állításuk szerint 89-óta építenek ilyen házakat minden megfelelő minősítéssel.

 

Pár szóba mit érdemes tudni az ilyen házakról? 2 szintes, fa szerkezetes, cserépfedéses, nem döng még az emelet sem ha ugrálok 70 kilóval akkor sem.

 

Pár éve a bank miatt nem lakják de se penész se semmi nincs. Mennyire időtállóak ezek a házak? Mit kéne elvégeztetni és kivel hogy jó ideig élvezhessük? Későbbiekben fel lehet újítani, tehát acélszerkezetesre átépíteni vagy az már új ház ára? Nagyon nem ismerem ezeket a házakat de nincs rossz érzésem vele és szeretünk belevágni új dolgokba. Nem vagyunk előítéletesek. Remélem jól döntöttünk :)