btamas70 Creative Commons License 2016.12.21 0 0 3670

15 ohmos kimenőtrafóra a 4 ohmos HS40-et?! Miből gondolta, hogy az úgy jó lesz? A durva elillesztés miatt a kivehető teljesitmény is jócskán lecsökken - talán 2W, ha megmarad a háromból)))

 

Egyébként az AE233 megfelelő rendszerbe illesztve tényleg nem hifi. Messze túlmutat azon! Átlag érzékenységű dobozpárral 2x3W-tól mégis, mit várunk? Csoda, hogy megszólal.... A HS40-nek két változata volt, az egyszerűbb, légszerelt x-váltós széria gyári állapotában botrányosan hallgathatatlan, szinte semmi sem jön át a hangszórók lehetőségeiből. Botfülű mekkmesterrel modifikáltatva kb. félúton szokott lenni, és akkor menetrendszerűen jön a csalódás. Az is fontos kérdés, használható állapotúak-e még a 40 éves hangszórók, vagy javítani kell?  A laikus ezt sokszor észre sem veszi, hogy legyengült a PD mágnese, vagy felpuhult a pille, ha még nem súrlódik. Azt hiszi, hülyeséget írtak a neten, és tényleg ilyen rosszak.

 

A jó állapotúnak hitt csövessel is lehet bőven hangminőséget rontó probléma (az elhasznált ECL-ek kötelező cseréjén túl).

Előzmény: Törölt nick (3664)