WarbiRunner Creative Commons License 2016.12.20 0 0 171555

Sziszatok! Egy kis segítséget kérnék szentségtörő témában. Bevásároltam egy elvileg felújított Quick Mill Vista Firenze automatát. Egy komoly gondom van vele, amit sok sok próbálkozás után sem birok megoldani.

Égett, keserű utóízt hagy a kávé. A QM-t itt is javasoltátok, máshol is olvastam, hogy talán az egyetlen automata ami az espresso élmény közelébe férkőzik.

A szoftverével megharcoltam, factory reseteltem (mire ezt kiguggliztam, jesszus :-)), őrlőjét számtalan pozícióba mozgattam motorosan és a köztes állásokba kézzel átcsavarozva is. Áll benne pár munkaóra, de nem és nem akarja.

 

Pellini Break Rosso kávét használok, amit évek óta iszunk a Gaggia EVO-val lefőzve, soha semmi gond nem volt vele. Nem vagyok egy kávé mágus, de azért iható, a család,és munkatársak szerint finom az eredmény. Ezért is főzöm én állandóan. Ezt untam meg, erre kellett az automata :)

 

Szóval jelenleg a kb 35ml-nyi espresso szépen "krémesen" lejön, szerintem a crema-ja is rendben van színre, állagra, mennyiségre. A pogácsa is száraz, egyben marad, ketté tudom törni és nem hullik szét. Most a legdurvább szemcseméreten van az őrlő, ahol még szép a lefolyás. Nyilván ezt kb "youtube"-ról lesem, hogy mi számít szépnek, szóval elnézést ha pongyola vagy szakszerűtlen a megfogalmazás :-) Illatra isteni. Aztán kb 2 cukorral sem bírjuk meginni, olyan áthatóan erős, és aztán vagy 20 percig a kellemes íz helyett a "keserű, égett" valami marad a számban.

 

Próbáltam picit csökkenteni az előáztatáson, de fogalmam sincs, hogy ezzel mit érek el. A hőmérsékleten csak 1-2 egységnyit, mert maximum beállításon volt, viszont semmi referencia, hogy az hány fok. Nem igazán változott ettől sem semmi.

 

Akitől vettem azt gondolja, hogy túl ipari nekünk, ez ilyen ízvilág. Én ebben kicsit kételkedek, de lehet. Végül is ő javít gépeket, látott párat.

 

Valakinak van valami mentő ötlete? KÖszi és Üdv,

 

Gyuri