Fogibaby81 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 52520

Sziasztok!

 

Szeretnék segítséget kérni-nem gyes-gyed ügy,de szerintem aki járatos-bérszámfejtés-adóban fog tudni válaszolni,

 

Több éve folyamatos munkaviszonyom van.

2016 augusztusában felmondtam-szeptember 1-én jelentkeztem a munkaügyi központban-közben viszont szeptember 5-től már új munkahelyem volt.

Tájékoztattak,hogy mivel jogosult vagyok az álláskeresési járadékra így is,azt megigényelhetem-90 nap-az a pár nap szeptemberből. Egy összegben igényeltem meg december elején,mivel a munkahelyem a lakcímemmel azonos településen is van-csak így tudtam.

 

A fizetésemből igényelek családi adókedvezményt-tehát szja,tb,nyugdíjbizt.járulékot jóváírják, de mivel 4 gyermekem van-a felhasználható keretet közel sem merítem ki...így szerettem volna az álláskeresési járulék adóiból is jóváiratni ezt. Be is adtam az igénylőlapot erre vonatkozón-most az összeg amit kiutaltak mégis 25% adóval terhelt.

A férjem nem vesz igénybe semmilyen kedvezményt-csak egyedül én.

 

Egy ismerős könyvelő szerint szja köteles jövedelmek után jár az adókedvezmény még akkor is,ha nekem van bejelentett 8 órás állásom,ahol ezt szintén vonják.

 

Ki tud ebben segíteni,hogy akkor jogosan vonták-e, vagy menjek utána és reklamálhatok? Én nem értek hozzá, hülyét pedig nem akarok magamból csinálni...de közel 60 e Ft ról van szó...

 

Köszönöm,várom a segítségeteket.

Zs