g86 Creative Commons License 2016.12.09 -1 3 108781

1. A VT szóban forgó szerződése három ütemben 2021. április 30-án, május 31-én és június 30-án jár le. Szerintem ez jó közelítéssel 4,5 év múlva lesz. De számokkal meggyőzhető vagyok. ;-)

2. Ki hasonlított, hol, mikor, milyen adatok alapján? A nem térített infra költségeket egy ötödikes is ki tudja vonni a BKV buszos költségeiből, természetesen a BKV pénzügyesei is megteszik, amikor számolnak. Garázsmenetről ilyet biztosan nem írtam, valamit félreértettél. A VT akkor visz utast, ha a BKK megrendeli, garázsmenet után a BKK alapesetben nem fizet, ezt a szerződések pontosan szabályozzák.

3. Kockázat van mindkét cégnél, nem a kockázat léte vagy nem léte a különbség. Hanem az, hogy a VT 8 évre előre rögzített árába a kockázat be van árazva. A BKV jelen idejű tény költségeibe pedig nincs. Ha a VT-nél mondjuk 4 év múlva beüt bármilyen krach, akkor a fix árból kell kihoznia a megoldást. Ha a BKV történik ugyanez 4 év múlva, akkor meg megemelkednek az akkori tény költségek, amit a BKK kifizet, oszt jónapot.

Előzmény: gorcher (108777)