Lord2k Creative Commons License 2016.12.07 0 0 13764

Sziasztok!

 

Írtam itt, hogy elkezdtem összerakni egy 1500 literes vadhalas akváriumot és mivel ez a terület tejesen ismeretlen számomra, egy kisebb 250 literes akváriumba teszt jelleggel betelepítettem 4 ezüstkárászt, hogy lássam mi is történik ha nagyobb halakat tartok.

 

Ami miatt írok az a következő: Egyelőre arra jutottam, hogy ha gilisztával/csontival és csemegekukoricával etetek az nem koszolja annyira a vizet mint monjuk a bojli amivel próbálkoztam (valaki írt pelletet, az nem oldódik bele a vízbe nagyon). A  giliszta teljesen jó, de a csontinál és csemegekukoricánál azt vettem észre, hogy az állatok az elfogyasztás után kiköpik a kukorica külső rétegét (átlátszó héyszerű dolog), valamint a csoninak is a bőrét.

 

A kukoricának egyesével szoktam leszedni a külső részét, de mivel később sokkal több halat szeretnék tartani, ezt nem fogom eljátszani érthető okokból.

 

Arra gondoltam, hogy valamilyen rákot tarthatnék, mert a rákok tényleg mindent lebontanak tisztítva ezzel a vízminőséget. Tudom, hogy a folyami rák védett, viszont hallottam, hogy hasonló paraméterekkel van magyarországon más invazív rákfaj (több is) amit lehet fogni és megfelelnek a feladatra.

 

Van szerintetek Budapest közelében hely ahol lehet rákászni, vagy esetleg venni valakitől?

 

Előre is köszönöm a segítséget!