cirrocumulus Creative Commons License 2016.12.05 0 0 6091

Attila ezt ma délelőtt tette ki a Fb-on a szerzői lemezéről:

"Ma megjelent cikk a webdokin:

 

PROGROCK '55 
2016. december 05. 08:10, hétfő
- Szemlézte: Hírszerkesztő

 

Kollár Attila 36 év zenei terméséből válogatta ki azt a 16 dalt, melyet a Progrock ’55 című lemezen hallhatunk. A Solaris, a Musical Witchcraft és az Invocatio Musicalis együttesek fuvolistája részben vagy teljes egészében zeneszerzője is ezeknek a kompozícióknak. Kollár doktor – aki jelenleg a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján dolgozik radiológus főorvosként – orvosi munkája mellett folyamatosan koncertezik is az említett zenekarokkal.
A CD felvezető soraiban olvasható, hogy a 76 percnyi zeneanyag összeállításakor nem volt könnyű dolga, mert számos dal áll igen közel hozzá. Ezen az albumon az első 5 kompozíció vagy teljesen új felvétel vagy áthangszerelt formában ezen a válogatáson hallható először.

 

Zenészbarátaival - a dalok sokszínűsége miatt is - egy szélesebb zenei palettát jelenítenek meg, melyen a progresszív rock, a jazz, a fusion és a világzene (world music) stílusjegyei is jól érzékelhetők. A válogatott dalok jelentős része koncertfelvétel, mert a szerző véleménye szerint így még jobban tettenérhető a kompozíciók hangulata, üzenete a közönség számára.

 

A CD szerzői kiadásban jelenik meg a Periferic Records gondozásában, terjesztésével.

 

Mindenki, aki az instrumentális, dallamcentrikus zenét szereti, igazi csemegére számíthat, ha meghallgatja Kollár Attila szerzői válogatásalbumát!"

Előzmény: cirrocumulus (6089)