Simplex-CG Creative Commons License 2016.12.03 0 0 4645

Ulrich,

 

Korábban írtam vágásgyakorlásról, erről írnak a a hatvágás gyakorlása kapcsán, ezt mutatja Meyer, 

erről írnak a cutlass oktatása kapcsán, stb.

Ezért vannak a lendítési gyakorlatok. De ezt nem lehet leírni, ezt hallani kell. Nem arra gondolnak lapvágás alatt, hogy full telibe lappal megvágom. Ha minimális eltérés van, már nem fütyül szépen a penge, nagyobb légellenállás miatt lassabb lesz, és becsapódáskor csavarodik, lecsúszik. Ergo még egy erős vágás sem ér majd semmit, nemhogy egy stuktúra nélkül odalegyintett maszat.

 

"Véletlenül". Ja, meg véletlenül pont szemen szúrhatom. De ha nem jön össze, elcsúszik a penge a homlokán és semmit nem értem vele, de kockáztattam egy talánért.

 

Nézd meg, hol futnak artériák. Odáig egy maszatolás nem fog leérni. A hónaljban, csípőnél el lehet csípni ahogy kilép a végtagok felé, ha épp marhanagy mázlid van, de amúgy nem jellemző hogy komolyabb szövetek átvágása nélkül összejönne. Az artériák többnyire izmok által fedve futnak, ahol komolyabban kitapinthaó a pulzus, ott lehet átvágni őket, de az baromi kis terület, ember egyen a talpán aki szándékosan becélozza vívás közben. Persze a hajszálerek, vénák is tudnak szépen vérezni, de abból nem lesz másodpercek alatt eszméletvesztés. 

 

És nagyon más a XIX századi úrfi segés párbaja, ahol "jajistenem, ez nagyon vérzik" címszóval megáll a meccs.

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4641)