beauvois Creative Commons License 2016.11.30 0 0 59195

bocs, persze töltetni lett volna a helyes szó.

 

 

Amúgy az automatizált teszt, amit írtál, pont ezt szolgálná. De ahhoz is be kell hívni a jelentkezőt.

 

 

Első lépés: döntés arról, hogy a hr-est, fejvadászt stb. igénybe veszi-e vagy a szakmai főnök saját maga válogat a jelentkezők között. De ha az első mellett döntenek, akkor munkavállalóként kénytelen vagy ehhez alkalmazkodni. (illetve vagy nem jelentkezel oda, vagy megpróbálod kikerülni a hr-est, de az sem könnyű)

 

Munkavállalóként teljesen igazad van, de a szakmai vezető is tudja, hogy van kb. 50 jelentkező, amiből alkalmas mondjuk a fele, akkor neki elég az első szűrűn átmentekkel beszélnie.

 

>>a fejvadász cég "kompetenciája" abban rejlik, hogy meggyőzik a munkáltatót, az általuk alkalmazott hr-es "kislány" jobban meg tudja ítélni (22-24 évesen, sejthető élettapasztalattal) hogy melyik munkavállaló alkalmasabb személyiségileg a feladatra

A fejvadász/közvetítő kap egy megbízást: keress nekünk 5 hegesztőt/ könyvelőt/ .net-ben programozót, majd mi választunk közölük

A fejvadász cégnek  párelőnye van:

- első szűrés

- a hr-es kislány sokkal több jelentkezővel találkozik, mint egy normál cég hr-ese és teljes munkaidejében ezt csinálja - nagyobb rutinja van.

- élesben csinálják, ha elcseszik, bukják a megbízást

- tudják képezni a saját hr-eseiket

 

hátrány: nyilván pénzbe kerül a fejvadász bevonása

Előzmény: padisah (59193)