Szia!
1.) "nagyobb szemű kukorica szem nagyságú cukrokat"
A karamellizálódás követően ugye ízesíted kókusz, dió, mák, stb..., ha megnézed mindegyik apró szemű. Szóval ahhoz, hogy azt a nagy szemű cukrot rá tudd "ragasztani" ahhoz a karamellizálódás követően ismét le kellene kenned olajjal vagy vajjal, hogy felragadjon a kalácsra.
Szimplán szerintem sem lehet, mert egyszerűen a nem bírja el.
2.) "tönkremegy a tészta megreped formátlan lesz"
Ez egyszerű, a kalácsot forgatni kell a balansz miatt., hogy mindenhol közel egyformán süljön meg, és karamellizálódjon :D
Sokan azt csinálják, hogy 2. alkalommal a feltekert tésztát túlkelesztik (5 percnél többet van a sütőfán), ami nem jó, szar lesz a kalács állaga, felfújja, mint a szar zsemlét amikor szétnyitod, és levegős, száraz.
De keress meg emailben.