Astrojan Creative Commons License 2016.11.26 0 0 1095

Úgy van, a világűr nem üres, mert a DVAG mindenütt jelen van, ez egy hatalmas mennyiségű gravitonsugárzás. Mindenütt van.

 

Az időhöz való átkötésedet viszont nem értem, az idő is egy megalkotott fogalom, a szervetlen természetben nem létezik idő, csak anyag van ami mozog.

 

Az idő fogalmat mi alkottuk meg, hasznos dolog, enélkül folyton lekésnénk a randevút. Ehhez előszöris kerestünk ciklikus folyamatokat, például napkelte mindig van kéznél. Okos ókori csillagászok rájöttek, hogy 365 naponként kezdődik a tavasz (a mexikói piramisokon 365 lépcső van esetleg 365 ablak). Aztán feltaláltuk a tikktakkolós órát meg az atomórát.

 

Az időnek a mi "valóságunkban" van helye, de a szervetlen világban (pl a Holdon) ez a fogalom nem létezik.

 

Egy olyan világban ahol történetesen nem léteznének ciklusos folyamatok ott még az idő fogalom is értelmetlen lenne.

 

 

bétaverzió 1092, jó de ezért válogattam le a szervetlen világokat, mert ott nincsenek gondolatok (bár a számítógépek nagyon igyekeznek:)

 

 

construkt 1090, teljesen mindegy milyenek a részecskék. Az elemi részecskék energiarészecskék, csak kettő féle van, nincsen tömegük. A graviton örökmozgó, ki akarsz oktatni? Amikor ekkora ostobaságot képes vagy leírni,

 

Ha észrevetted volna, hogy azok (a részecskék, például a Hold vagy a Nap részecskéi) is a fejünkben létező absztrakt fogalmak..

 

inkább hallgattál volna.

Előzmény: őszszakál (1091)