Astrojan Creative Commons License 2016.11.25 0 0 1089

Miért is tetted ezt be ide? De tudod mit, hagyd a fenébe, sötét fotón a dégyé..

 

 A térről kérdeztél nemrég, a fogalmakról annyit kell tudni, hogy a szervetlen természetben ezek nem léteznek. Ott nincs matematika, függvények, számok vagy hexaéder, nincsenek színek vagy szeretet.

 

A szervetlen természetben csak anyag van ami mozog, ezek többnyire részecskék. Sokan vannak és egymást statisztikusan lökdösik, ebből építkezünk.

 

Tehát tér nincs, idő sincs, téridő meg semennyire sincs. Ha hiszed ha nem.

 

A fogalmakat az emberi agy hozta létre és csak ott tekinthetők létezőnek, csak a fejünkben.

 

Egy relativista úgy képzeli, hogy a tárgyak a térben vannak, ezzel szemben a helyzet az, hogy az anyagi világ létezik, slussz.

 

A fogalmakat pedig mi definiáljuk hozzá, tehát a távolságot -ami szigorúan matematikai fogalom- mi találtuk ki méghozzá matematikai pontokat kijelölve az objektumokon. Definiáltuk az egyenest, a síkot és a teret, ezek a fogalmak ettől a definíciótól születtek meg, azelőtt nem léteztek (de most sem léteznek csak a fejünkben).

 

Következésképpen a teret nem képes hajlítani a szervetlen anyag, sem a gravitáció mert az nem létezik. Valami más történik és mi ennek a fizikailag létező másvalaminek a leírására használjuk a téridőt és annak hajlítgatását vagy felfúvódását. Vagy a függvényeket.

Előzmény: őszszakál (1088)