beluska13 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 59185

Megosztok én is Veletek egy mai tapasztalatot:

 

Budapesti állategészségügyi termékekkel foglalkozó multiról van szó.

Szóval, futtattam nemrég egy angol nyelvű keresést budapesti műszaki technikusi állásra.

Rövidesen megtaláltam "álmaim állását". Szimpatikus volt, hogy nem fejvadász cégen keresztül keresnek embert, hanem direkt a munkaadó hirdet. Az elmúlt időszak tapasztalati alapján a fejvadászok és a közvetítők többet ártottak a munkakeresési kísérleteimnek, mint amennyivel segítették volna a sikert, így, amennyiben lehetséges, a direkt kereséseket részesítem előnyben.

Szóval megnéztem a cég angol oldalát, majd a magyart is, mindkét helyen ott a hirdetés, minden OK.

A jelentkezéshez regisztrálni kell a cég weboldalán, kb. egy órát igénybe vevő kérdéssorozat, a szokásos kérdések, stb.

Túl vagyok a dolgon, rövidesen e-mail, hogy köszönik, a jelentkezést és hogy megtiszteltem bizalmukkal, stb. Válaszadási határidő november 15.

Nem akartam nagyon nyomulni, ezért vártam egy kicsit, de végül úgy döntöttem, hogy ma felhívom őket.

Nagyon szimpatikus és segítőkész volt a HR-es hölgy, aki közölte, hogy nem tud arról, hogy ilyen pozícióra embert keresnének.

Amíg beszéltünk, átküldtem neki a hirdetés linkjét. Meglepődött a dolgon, de hát ő is ugyanazt látta, amit én. Utána átküldtem neki a visszajelzést is, amin még jobban meglepődött. Kérdem, hogy nincs-e esetleg más HR-es, aki foglalkozhat a dologgal, de mondja, hogy nincs, ő a főnök (beszélgetésünk során megkérdezte a másik két kollégáját is, de ők sem tudnak a dologról) és minden, ami Magyarországi álláskeresés, rajta keresztül megy.

Szóval sikerült egy olyan állásra jelentkeznem, ami nincs is :-).

Aztán megfutottuk a szokásos tiszteletköröket, átküldtem a magyar és az angol, nyelvű önéletrajzomat, ők meg megígérték, hogy ha hasonló pozíció lesz, akkor megkeresnek (gondolom sejtitek, hogy ennek mekkora a valószínűsége ...)

Előzmény: budkin (59174)