Astrojan Creative Commons License 2016.11.23 0 0 1019

7. ezt jól írta csak ügyetlenül vessző mert rosszul idézted pont. A proton tömege valóban 1836 -szorosa az elektronnak ha hozzávesszük, hogy ez nem valami kézzelfogható dolog hanem annyit tesz, hogy a protontóruszban keringő két tömeg nélküli elemi részecske által okozott tehetetlenségről van csupán szó. Így ugrik elő a tömeg, Higgs bozon nem létezik, hiába volt a Nobel.

 

Az elektron (tórusz) sugara kb 3-szor akkora mint a protoné, ezért pont bekattanhat a proton egy elektron tóruszba, ezt hívjuk neutronnak. Eléggé stabil páros de nem egészen, ezért az elektron leeshet a protontóruszról kb tíz perces felezési idővel.

 

Nem tud leesni viszont a deutériumban, mert a két protontórusz vezeti a kötőelektront, így a deutérium már stabil szerkezet.

 

Mivel az atommagban elektronok ragasztják össze a protonokat, mondanom sem kell, hogy gluonok nem léteznek. Ja, és kvarkok se.

 

8. ez azért nem így van, nem a határozatlanság miatt romlik a felbontás a fénymikroszkópokkal. Pédául ha olajat cseppentesz a tárgy és az objektív közé akkor nagymértékben javul a kép, hová lesz ekkor a határozatlanság? Másrészt elektronmikroszkóppal még az atomrácsok is leképezhetők pl grafitrács.

Előzmény: pk1 (1018)