ghepard Creative Commons License 2016.11.23 0 0 40198

Nagyszerű, olvastam én is ilyesmikről, no meg már régen nagyon jól tudom is, hogy ez így van valahogy. De még saját magunk is eldönthetjük, hogy mi legyen. Olyan kisérleteket is csináltak már sok helyen, hogy az ember a saját reakcióit megtanulja irányítani. Például óriási fájdalmak vannak, az ember be van drótozva, csupa szenzor van rajta és ezek jelzik is számtanilag a fájás erősségét és a képérnyőn egy görbe mutatja is az idő függvényében. A feladat az, hogy a görbét meg kell próbálni lefelé tolni, úgymond lelki szemeikkel  - akkor kisebb lesz a fájás. S ez a legtöbb esetben sikerült is az embereknek mindenféle előzetes gyakorlás nélkül.

 

Jómagam például ezt alkalmazom a gerelynél is. Minden héten beírom a legjobb teljesítményemet jobb és bal kézzel is. Már 5 éve gerelyezek, mindig csak helyből dobálgatok. Csináltam többek között egy progit is, ami kiszedi a havi legjobbat és ki is jelzi. Ezt minden héten megnézem, néha többször is és azon agyalok, hogy a következő hónap fejjebb legyen, mint az előző. Persze ez nem lehetséges a végtelenségig, de borzasztó erőt ad, ha sikerül.

 

A betett képen jól látható, hogy 2 hónap kivételével a többi kb 44 hónap mindig magasabban volt (többet dobtam), mint az előző évi ugyanaz a hónap. Pedig nagyonis csökkenie kellene a teljesítményemnek az évek folyamán. A világ legjobbjainak teljesítménye is átlagban 10-15%-al csökken évtizedenként. Látható az is, hogy ebben évben valami brutálisat javultam. Ezek nem kis teljesítmények, helyből sokkal többet tudok a szlovák és a magyar csúcsnál is. A kemény fizikai edzésem másodpercekben mérhető naponta, tényleg csak másodpercekben - tényleg, nem lehet az, hogy a fejemben dől el, hogy jobb vagyok? 

 

Előzmény: Marobert1 (40194)