galland Creative Commons License 2016.11.20 0 0 4020

Sziasztok!

 

Olvasgattam a topicot, meg a témában egy ideje, mert a túl jó nyílászárók miatt mi is a nedvességgel küzdünk. Hosszú távon biztosan a szellőzőrendszer lesz a megoldás, de addig is vettem ma egy Aldis Easy Home páramentesítő gépet. Olvasgattam a Trotecről, Mideáról, de mivel az Aldisokról is jók a tapasztalatok, rászántam magam. Itt vannak képek róla: http://imgur.com/a/E9dXS 

 

A leírás szerint 195 m3/óra a térfogatárama, kapacitása kb. 20l/nap (30 fok, RH 80%), vagy 10l/nap (27 fok, RH 60%). A tartálya 5,5 literes, tehát jó nagy. Eddig 4 órája megy, egy nagy nappali+előszoba van egyben, és 76-80 %-ról 63%-ra vitte le, a tartályban kb. 2 liter víz lehet. Egy ideje a nagyobbik fokozaton nyomatom, mert 65 %-ról nem nagyon akart csökkenni.

 

A valódi páratartalom mértéke érdekes, rátettem 2 Conrados mérőt, azok teljesen mást, kisebb értéket mutatnak, mint a gép. Azt hiszem venni fogok egy Sensirion érzékelőt, mert gagyinak/pontatlannak tűnik a Conrados. A gépé nem számít, mert amit magának mér, aszerint megy, vagy áll le, de legalább látni fogom, mi az esetleges eltérés, hogy ahhoz mérten állítsam be a páratartalom-célt.