Astrojan Creative Commons License 2016.11.19 0 0 981

Sajnálatos, de az öntelt, magabiztos, elbutult tudósok tévednek.

 

A Michelson interferométer nem alkalmas fénysebességváltozások kimutatására az eszköz megszokott irányú forgatásával, bizonyíték: soha nem is tudtak kimutatni csíkmászást amikor a higanyon úszó interferométert forgatták.

 

Azért nem mert forgatás közben a két karban történő események kikompenzálódnak, így csíkeltolódás az interferométer szokásos forgatásával nem is várható.

 

Ellenben, ha az interferométert nem forgatod (!) akkor bizony napi és éves ciklusokat lehet megfigyelni. Miért is? Azért mert a természet nem olyan buta mint a fizikus és ő tudja hogy NEM úgy kell forgatni az MM interferométert ahogy azt Michelson tette és azt az összes okostojás beszopta, mint Te is.

 

Másrészt, van olyan kisérlet amivel ki lehet mutatni a lefelé eső fény sebességnövekedését akár 22 méter zuhanás után is. Ki is mutatták, Mossbauer effektus segítségével.

 

A gyorsulás kicsi, az MM interferométert meg soha nem forgatták vízszintes tengely körül vagy gondolod, hogy a higannyal együtt elfordították az asztalt ? :)

 

Szóval buktad.

Előzmény: Bétaverzson (980)