Beer Monster Creative Commons License 2016.11.18 0 1 8

Szerintem a légiutasok jelentős, ha nem nagyobb része dolgozó, vagy külföldön élő, vegyes házasságban élő, esetleg külföldön élő unokával rendelkező vagy nyaraló család. Viszonyleg marginális a "bulikázók" szegmense.


Jelenleg a reptérnek elképesztően rossz a közlekedése azzal a 200-as busszal. Budapest nagy részéből 4 járművön keresztüli átszállásokkal lehet kiérni, nagyon jó esetben 1, de jellemzően inkább másfél óra alatt olyankor, amikor nincsen dugó, baleset. A tömegközlekedéssel repülőtérre érkezők a közlekedési bizonytalanságok miatt korábban kell elinduljanak. Tekintve, hogy a reptérre 1-2 órával előbb is kell érkezni, ha ezt a sok egy-két órát összeadjuk, kellemetlen utazásélményben van része az utasoknak. Általában az érkezés helyszínén megismétlődik a folyamat a helyi transzferrel.


A repülőtéri közlekedés időtartamát, az úticsomagokkal kapcsolatos viszonylagos kényelmét, a kapcsolat elérhetőségét és biztonságát kell lényegesen javítani. A Ferihegyi vasút elképesztően fontos, hogy végre elkészüljön egy korszerű légiforgalomhoz.


A taxi díjszabást a főváros vagy a kormány egységesítette km alapon, és a taxitársaságok, mivel ettől nem térhetnek el, nem nyújthatnak reptéri transzfer díjat, ami régen 3000 forint volt. 8-15 ezer forintos árakat kalkulálnak telefonos rendelés esetén, attól függően, hogy a főváros melyik részéről. A nem budapesti utasok számára nem adott a lehetősége sem annak, hogy taxival érkezzenek. A külföldiek néha nem akarnak egészen hinni a szemüknek, hogy tényleg jó járatra szálltak, és egy külvárosi csuklósbusz visz a centrumba, és amikor megérkeznek a Kökihez, tanácstalanul kérdezősködnek, hogy innen hogyan tovább.


Egyszóval a vasút elengedhetetlen, külön-külön is bármelyik szempont alapján. A utasok / potenciális utasok többsége nem fővárosi, nekik sokszor nem opció a repülés az aránytalan közlekedési akadály miatt, ők vonattal érkeznének, az ide érkező külföldiek pedig sokszor már több óra vonatozáson vannak túl, mire a 200-as buszt megpillantják.

Előzmény: Rodolffo (7)