jonas11 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 1

Ezek a site-ok mind felhelyezhetőek a szimpla átbaszás és a tájékozatlanság kihasználása közötti skálára, általában az előbbihez közelebb.

 

Alaphelyzetben (mindig lesznek szerencsés kivételek, akár a piramisjátékok esetében) bukni fogsz velük a következő okok miatt:

 

- nem áll rendelkezésre kellő hosszúságú adatsor a választható guruk megítéléséhez

- ha rendelkezésre állna, egy szimpla befektető akkor sem tudja jól megítélni mások teljesítményét, mert ehhez komoly tapasztalat kell, nagyon egyszerű olyan rendszereket összerakni, ami a trade-k 95%-ban nyereséges, de a fennmaradó 5%-ban elbukod a pénzed. Mire ez kiderül a szolgáltató jót keresett az előfizetési díjakon.

- az érdeklődők többsége egyszerűen hozamvadász, fingja sincs a kockázatokról, ezért a szisztémák többsége túlzott kockázatvállalást preferál, mert erre jönnek az előfizetők

 

Néhány szolgáltató:

zulutrade : http://idojoska.blogspot.hu/2010/09/hogyan-verjuk-at-kisbefektetoket.html

etoro: ez a szolgáltató a jutalékra, meg csili-vili élményre megy rá, nagyon nehéz náluk összerakni hatékonyan működő rendszert. Az általuk biztosított statisztikákból semmi, ismétlem semmi nem deríthető ki arról, mennyire jó az adott rendszer

collective2: az általam ismertek közül ez a legjobb site, itt hosszú évekre visszamenően korrekt statisztikákat kapsz az egyes rendszerekről (de persze a többség nem tudja értelmezni). Csodát viszont nem tud tenni, a rendszerek többsége a kutyát sem érdekli, ellenben mindig megjelenik néhány eszméletlen hozamot produkáló rendszer, amire aztán sokan előfizetnek, de csak azért, hogy aztán bukjanak egy nagyot. Ezzel együtt érdemes regisztrálni és utána szűrni a rendszereket 1 éves majd 3 éves, majd 5 éves teljesítményre. Mindent meg fogsz érteni ezekből a listákból, nagyjából alig van túlélő (magas hozammal) 5 éves időtávon.