NNzsu Creative Commons License 2016.11.11 0 0 111

Kedves Nazareus! 

 

Az én gyerekem 4 évvel ezelőtt járt a Rogersbe! 

 

Az első időkben rettenet volt a helyzete, mert az osztály összetétele olyan volt, hogy volt sok kezelhetetlen sőt antiszociális gyerek. Erre fel kell készülnöd, ha odaviszed a gyereket, mivel ez az iskola, mindenkit befogad, tehát nincsenek korlátok ilyen szempontból. 

Ez a bizonyos kisfiú akiről írtam, tényleg horrorisztikus dolgokat művelt. Ezt most nem ecsetelném, de privátban szívesen leírom, mi és hogyan történt részletesen.

A gyerekem 2. év végén elment a kötelező egy hetes Rogers táborba.

Kértem a tanítókat, hogy ne engedjék, hogy a korlát nélküli emeletes ágyon aludjon, mert sokat forgolódik.

Hát igen, korlát nélküli emeletes ágyon a fenti részen aludt, és a tanár azt mondta, hogy ne csináljam a fölösleges hisztit, bízzak a gyerekben.

Másnap reggel jött a telefon, hogy a gyerek leesett éjjel az ágyról a betonra, menjek érte kocsival.

Mentem, itthon Heim Pál kórház, kulccsonttörés....

A tanár meg azt nyilatkozta, hogy nem csak az ő hibája, a "gyerek is benne volt" az eseményekben.

-----------------------

Véleményem szerint egy antiszociális kisfiút, nem a hajánál fogva kell húzni a lépcsőn, hanem más módszerekkel, speciális iskolában foglalkozni vele.

-----------------------

 

A tandíj 4 évvel ezelőtt 65ezer forint körül volt, de 2 éve már úgy hallottam szülőktől, hogy 100.

 

Sajnos a tanári karban a Rogersben nagyon sok a kiégett, cinikus ember, én voltam szülői csoportban, ahol a tanárok is jelen voltaK. végig röhögték és nyihogták az egészet (7 héten keresztül minden szerdán) sőt vizes palackokat dobált az egyik óvodapedagógus. 

 

A gyerekem az elején könyörgött, hogy vegyem ki, aztán később már javult a helyzet, mikor elment az a tanár és a terrorizáló kisfiú. Jobb lett a hangulat valamivel.

 

Én sajnos nem látom azt, hogy ez az iskola tanításban miben különbözik a többitől. Annyiban biztos, hogy nincs osztályzás. Viszont vannak szöveges értékelések, amitől ketté áll a füled. 

A baj az, hogyha átmész ne adj isten egy másik iskolába, és meghallják a Rogers iskola nevét, rögtön lerakják a telefont. Aki meg nem ismeri az iskolát, akkor küld el téged, mikor a gyereked szöveges értékelését meglátja, ami keresztnévvel van aláírva. 

 

Rendkívül profitorientáltak egyébként, alig tudtam visszakérni a plusz egy hónapot, amit előre fizettem. (amikor elmentünk onnan) Kifejezetten harcolnom kellett a pénzemért. Abban az időben 10-en mentünk el, és a többieknek szó és hang nélkül visszafizették. Nekem nem, pedig én voltam az, aki már előre fizetett. 

Inkorrektnek tartom azt, ami ott történik mind anyagi, mind emberi szempontból...

 

 

Előzmény: Nazareus (110)