budkin Creative Commons License 2016.11.10 0 0 59174

Sziasztok,

 

Gondoltam megosztom veletek az egyik munkaerő közvetítő céggel való tapasztalatomat. Kapok hirtelen egy e-mailt az egyik munkaerő közvetítő cégtől miszerint a profession.hu-n találták az önéletrajzomat és lenne egy állásuk ami megfelel a szakmai tapasztalatomnak. Bár nem keresek aktívan munkát megnéztem az állásajánlatot, az elvárások szakmai tapasztalat s nyelvismeret terén tényleg megfelelnek a tapasztalatomnak s ismereteimnek u.h. gondoltam miért ne, megnézem miről van szó, talán kapok valami jobb ajánlatot mint ahol dolgozok. 

 

Jelentkezni az állásra, csak úgy lehet, ha regisztrálok a honlapjukon keresztül (számomra rejtély, hogy egy e-mailben küldött önéletrajzzal mi lenne a gond, de ez lényegtelen), regisztrálok az oldalra, 645 hibaüzenet után elfogadja végre a regisztrációmat s meg tudom végre nyomni a jelentkezek gombot az adott álláshirdetésnél. Ezt követően várok eltelik 1 nap, 2 nap szegényeknek biztos sok a dolguk, 3-ik nap kezdek azon gondolkozni, hogy fel kéne őket hívni telefonon, nem válaszol senki, akkor várjunk még egy kicsit. Érkezik egy levél: átnézték az önéletrajzomat és sajnálattal közlik, hogy az önéletrajzom nem felel meg a pozíció által támasztott követelményeknek. Hangosan felröhögtem. A hozzám eljuttatott munkaköri leírás minden pontjának megfelelek, 10 éves munkatapasztalattal azt se mondhatja, hogy túl öreg vagy túl fiatal vagyok, mi több, ők kerestek meg az állásajánlattal mivel ők is úgy gondolták, hogy megfelelő lennék az állásra. 

 

Visszakérdeztem, hogy mégis, hogy lehetséges, hogy a profession.hu-ra feltöltött önéletrajzom alapján megfelelőnek találtak az állásra s a honlapjukra feltöltött önéletrajz alapján már nem. Kétlem, hogy válaszolnak.