Skíz89 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 4453

Ulrich!
Értem amit mondasz, de fenn tartom az egyet nem értés jogát ebben az esetben. :)
Aki egy kicsit is ismeri az itteni munkásságodat, az tudja, hogy szeretsz elmerülni (és néha meg is akadsz) a részletekben. Ami nem feltétlenül baj!
Viszont most:
"Azonos eszköz? Sportkard, barantás gyakorlók, GoNow szablyák, Bajvívó Magyarok fa gyakorlói, Regenyei fémszablyái stb. Folytassam?"

A sportkardot jogosnak tartom mivel az nem szablya. Nem is értem, hogy hogy lehet kard vívás oktatást szablyának titulálni.
A többi esetben viszont én "csak" szinteket látok. Nyílván nem fogok egy teljesen kezdőnek valódi eszközt a kezébe adni, így marad a gyakorló, előbb a párnázott, aztán a többi. Ez olyan mint a futás, bele lehet menni hogy kínai, adidas, nike, budmil vagy milyen hiperszuper cipőben, meg milyen távon fut az illető, és el is lehet ezekben a részletekben veszni. Ettől még futás marad.  
A kezdő saját fapados cipőjével egy parkban a profi pedig az űr technológiás cuccával a kifejezetten erre a célra épített pályán.
 
"Ugyanarra?"
Igen! Vívásra! ;)

"Pl. a sportkardos lapvágás, heggyel való "karcolást", áthajlásos (vasas) érintést stb. jobb helyeken nem adják meg találatnak."
Ez pedig már az előbb említett sokszínűséget bővíti.

 Párat dolog ami miatt szerintem egységes:
Tudtommal abban mindenki egyet ért, hogy:
 - nem páston mozgunk, köríven
 - a modern sport eszközöknél nehezebb fegyvereket használunk
 - ergo lendület fegyver, inkább törzs/váll/könyökből történik a mozgás
 - élünk a fokél adta lehetőségekkel.

Hirtelen most ennyi. :D
törekednem kellene a tömörebb fogalmazásra. :)

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (4452)