SzucsCsaba Creative Commons License 2016.11.07 0 0 44452

Igazából nem egy nyitott, kietlen kertre kell gondolni, hanem egy gyümölcsösre teli gyümölcsfákkal, tujákkal, ezüstfenyőkkel, cserjékkel. Egy déli lejtésű szőlősdombon fekszik, a környező telkeken is sok a fa, cserje, és persze lent sok szőlőssel és a domb tetején erdők vannak, azt hiszem, tölgyesek.

Egyébként sokféle madarat láttam már a kertemben: szajkót, cinegét, fakopáncsot, sőt még búbosbankát is.

Ez utóbbi nagy élmény volt, nyáron történt. Azt hiszem, itt ezen a fórumon meg is oszthatom Veletek.

Épp foglalatoskodtam a kertben, és hirtelen leszállt egy búbosbanka az egyik ezüstfenyőm tövéhez. Valószínűleg a fa miatt nem láthatott landoláskor, utána pedig mozdulatlanul szoborként figyeltem őt. Már egész közel volt hozzám méterekre, és percekig, szinte már én éreztem magamat kellemetlenül, mivel nem akartam őt elijeszteni. Keresgélt és eszegetett valamit a fa tövénél. Csendben volt, nem énekelt. Aztán elrepült. Nincs kép róla, de felejthetetlen emlék marad nekem még sokáig :) Eszméletlen gyönyörű madár.

Mókás nap volt aznap. Ugyanez történt velem kicsivel később egy sünnel. Ő is teljesen "lemaradt rólam". Észre sem vett, persze ott is szobroztam egyet.

Előzmény: corvi01 (44450)