HoA_VSzB Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12798

Kedves Fórumozók! Bár már szóba került az évzáró és a nyílt VB ülés, ha valaki nem értesült volna:

 

2016. november 19-én szombaton 14 és 17 óra között nyílt VB ülést tartunk a 2016. évi évzáró-díjátadó keretében. (Helyszín : Tiszaújváros Eötvös József Gimnázium és Szakképző Iskola Kollégium, Tiszaújváros, Munkácsy Mihály út 28. GPS: 47.931713; 21.044377), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Eddigi napirendi pontjaink az ilyenkor szokásos „idei versenyek értékelése - jövő évi tervek” témák mellett egy versenybírói tanfolyam előkészítése.

 

Én is úgy gondolom, jó lenne, ha nem kéne mindent ebbe a 3 órába beszorítani, ezért megkértem a rendezőket, tegyék lehetővé, hogy akinek kedve és lehetősége van, vasárnap délelőtt folytathassuk az eszmecserét. Úgy néz ki, a kollégiumban megoldható, de ha ne adj isten mégse, azért azt hiszem csak akad Tiszaújvárosban egy hely, ahova november közepén vasárnap délelőtt beülhet beszélgetni néhány lelkes túraversenyző.

 

A megbeszélésre szánt további témákat, javaslatokat akár itt a fórumon, akár levélben - lehetőleg a VB tagoknak cc-zve - örömmel várom. Hatékonyabban tudunk haladni, ha előre tudjuk, miről alakítsunk ki véleményt. Jó lenne a fórumon megjelent ötleteket, célozgatásokat, utalásokat konkrét formába önteni. Ha összeáll a kép, javasolni fogom, hogy a VB által helyben eldönt(endő/hető) kérdéseket tegyük szombatra és a „jó lenne együtt gondolkodni róla”  jellegűeket hagyjuk vasárnapra.

 

Jó példa a bajnoki pontszámok függése a résztvevők számától. Erről a VB már szombaton dönthet, annál is inkább, mivel ez a Versenyszabályzatot nem, csak a bajnoki kiírást érinti. Szempontjaim - másoknak persze továbbiak is lehetnek:

  • mivel a szabályt mi magunk hoztuk, emlékezzünk rá, miért tettük!

  • változott-e valami azóta, ami az okokat és az indokokat érinti?

  • van-e valamilyen új szempont, amit annak idején nem vettünk/vehettünk figyelembe?

  • ha valamilyen egyedi eset kapcsán merült fel a változtatás igénye, súlyosabb szempont-e egy kivételesen előforduló szituáció mint az alapelv, ami a szabályt létrehozta?

     

Várom javaslataitokat!