Én is köszönöm a rengeteg segítséget, amit itt kaptam. Ezt a görbületet nem gondolom, hogy kivinné bármi is. Sajnos egyáltalán nem előnyös dobozkészítéshez az ilyen szürkelemez. Bár nagyon jó áron volt.
Egy dobozt bevontam Sage Reynolds módszerével az újonnan vásárolt tapétával és tapétaragasztóval. Kisebb hibákat elkövettem, minimális esztétikai hibákkal még teljesen elfogadható a doboz. A nagyobb baj, hogy a tapéta nedvesen nyúlik és szakad, szenvedés dolgozni vele. Szerintem szárazon sem tart túl erősen. Esztétikailag rendben, de doboz bevonásra többet nem vásárolok ilyet (ezt még elhasználom). Lehet, hogy alá kellene valami az élekre (pl. vászon vagy 130g-os papír) és utána a tapéta, úgyis letakarja.
A Tasso Ecofix E8 tapétaragasztótól sem vagyok eldőlve. Mérleggel grammra kimérve 201ml vízhez tettem 13g ragasztót (arányosan a gyári útmutató szerint). Nagyon sűrű, kásás lett, később tettem hozzá vizet többször is. Sok kell belőle, hogy befogja a felületet és szétáztat mindent. Bármennyire gondosan simítom rá a felületekre, véletlenszerűen feljön itt-ott utólag. Lassan köt, mire körbeérek a dobozon és a tetejét, alját csinálnám, a tapétát finoman visszahajtva is azonnal leválik a már ragasztott rész egy része. Ha megvárom amíg megköt, akkor nagyon lassan lehet vele dolgozni vagy a bekevert ragasztó is besűrűsörik. Lehet tényleg keverni kellene Planatol BB-vel vagy inkább PVA alapú ragasztó kellene (részben ez is az).
A dobozról majd próbálok nappal képet csinálni.
Asztalra tehető vágógép létezik, ami elviszi a 3mm-es lemezt? Hozzá lehet jutni értelmes áron? 30-40 ezer forintot még megérne nekem.